Σε υψηλό πάνω από δύο ετών έφτασαν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές εστίασαν στη διακοπή ενός μεγάλου κόμβου αργού πετρελαίου στην Οκλαχόμα, ενώ παράλληλα αναμένουν μια σημαντική συνάντηση του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών την επόμενη εβδομάδα.
Το WTI παραδόσεως Ιανουαρίου κατέγραψε κέρδη 93 σεντς ή 1,6%, στα 58,95 δολάρια το βαρέλι, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ολοκλήρωσε με άνοδο 1,8%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.
Ο όγκος των συναλλαγών αναμενόταν να είναι χαμηλός την Παρασκευή λόγω της αργίας για την Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ.
«Αυτή τη στιγμή, η προσοχή είναι εστιασμένη στην διακοπή του αγωγού Keystone. Είναι μια διαδικασία που παίρνει περισσότερο χρόνο από όσο πιστεύαμε», δήλωσε ο John Kilduff, ιδρυτής της Again Capital.