Οριακές μεταβολές στη Wall με το βλέμμα στο Πεκίνο

Οριακές μεταβολές στη Wall με το βλέμμα στο Πεκίνο

Με οριακές μεταβολές συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας μετά τη χθεσινή αργία λόγω της «Ημέρας των Προέδρων».

Επενδυτές και αναλυτές επικεντρώνουν την προσοχή τους στο νέο γύρο των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας για την διευθέτηση των εμπορικών τους σχέσεων που έχουν διαταραχθεί το τελευταίο χρόνο μετά την εκατέρωθεν επιβολή δασμών στα εισαγόμενα προϊόντα.

Σε αυτό το κλίμα, o βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 7,38 μονάδες ή 0,04% και κινείται στις 25.883 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 6,56 μονάδες ή 0.09% στις 7449 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,47 μονάδες  ή 0,02% στις 2775 μονάδες

Ράλι πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα οι βασικοί δείκτες της Wall Street εν μέσω διάχυτης αισιοδοξίας για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη.

Μάλιστα, εκείνος που φάνηκε «ιδιαίτερα ενθουσιασμένος» ήταν ο ίδιο ο Τραμπ που έκανε λόγο για πρόοδο σε πολλά επίπεδα.

Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση Τραμπ επιδιώκει την επίλυση των διαφορών με την Κίνα, οι επενδυτές φαίνεται να έχουν επηρεαστεί από τη νέα μελέτη που κατατέθηκε στο Λευκό Οίκο από το υπουργείο Εμπορίου και προτείνει την επιβολή νέων δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων για «λόγους ασφαλείας».

Όπως αναφέρουν τα ξένα πρακτορεία, οι συστάσεις αυτές ακόμη δεν έχουν δημοσιοποιηθεί και η διοίκηση έχει στη διάθεσή της 90 ημέρες για να αποφασίσει αν θα τις αποδεχτεί.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Walmart Inc κερδίζει 3,3% με την εταιρεία να ανακοινώνει κέρδη και έσοδα τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση.

Νωρίτερα, με μικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον Hang Seng να χάνει 0,42%.