Νέες απώλειες σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι ανησυχίες για τον κορονοϊό υπερέβησαν την αισιοδοξία που έφερε η συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,4%, με τον κλάδο των μέσων μαζικής ενημέρωσης να χάνει 1,1%, οδηγώντας σε απώλειες κι ενώ σχεδόν όλοι οι τομείς και τα μεγάλα χρηματιστήρια κινούνται σε αρνητικό έδαφος.
Οι απώλειες ήταν αναμενόμενες σήμερα καθώς οι ανησυχίες για την πανδημία επιστρέφουν στο προσκήνιο, ειδικά στις ΗΠΑ, όπου τα κρούσματα κορονοϊού ξεπερνούν τα 3,8 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins και έχει αφήσει πίσω του σχεδόν 142.000 νεκρούς.
Οι ΗΠΑ ανέφεραν περισσότερους από 1.000 θανάτους από το Covid-19 την Τρίτη, σύμφωνα το Reuters, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά από τις 10 Ιουνίου που η χώρα έφτασε σε αυτό το τραγικό ρεκόρ.
Σ' αυτό το κλίμα, ο γερμανικός DAX υποχωρεί 0,54% και διαμορφώνεται στις 13.104 μονάδες και ο γαλλικός CAC υποχωρεί 0,92% στις 5.060 μονάδες.
Στη Μεγάλη Βρετανία ο δείκτης FTSE καταγράφει απώλειες 0,45% και βρίσκεται στις 6.240 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο βρίσκεται στις 20.619 μονάδες με απώλειες 0,53%.
Τέλος, ο ισπανικός IBEX σημειώνει απώλειες 0,94% και διαμορφώνεται στις 7.425 μονάδες.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Valeo καταγράφει πτώση 5% αφού η γαλλική εταιρία κατασκευής εξαρτημάτων για αυτοκίνητα κατέγραψε ζημίες 1,2 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2020 καθώς η παραγωγή της επλήγη από την πανδημία.