Μικρές μεταβολές στη Wall στην έναρξη του τριμήνου

Μικρές μεταβολές στη Wall στην έναρξη του τριμήνου

Με μικρές απώλειες συνεχίζουν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να αξιολογούν μια σειρά από μακροοικονομικά στοιχεία που αφορούν στην αμερικάνικη οικονομία καθώς και τοποθετήσεις επιφανών αξιωματούχων της Fed σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας ως προς τα επιτόκια.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 77,62 μονάδες ή 0,38% και κινείται στις 20.586 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημειώνει απώλειες 24,48 μονάδων ή 0,41% βρίσκεται στις 5.888 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 9,97 μονάδες ή 0,42% και κινείται στις 2.353 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως το πρώτο τρίμηνο έκλεισε με ισχυρά κέρδη για τη Wall παρά την ελαφριά υποχώρηση του Μαρτίου λόγω της αποτυχίας του Donald Trump να προχωρήσει τις πολιτικές για τις οποίες είχε δεσμευτεί προεκλογικά.

Όπως υποστηρίζουν ξένοι αναλυτές, το «ομιχλώδες» τοπίο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ από τη διοίκηση Trump είναι ένας παράγοντας που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις χρηματοαγορές στο άμεσο μέλλον.

Ωστόσο, αποκλείουν μια ευρύτερη υποχώρηση καθώς ακόμη οι παράγοντες Trump και Fed δείχνουν ακόμη ικανοί να στηρίζουν τόσο τη Wall όσο και τις αγορές του εξωτερικού.

Στα μάκρο της ημέρας, επιβράδυνε ελαφρώς η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία  του Institute for Supply Management.

Συγκεκριμένα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε  στις 57,2 μονάδες τον Μάρτιο από 57,7 μονάδες το Φεβρουάριο, ενώ αναλυτές που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση του MarketWatch έκαναν λόγο για 57,8 μονάδες.

Στο μεταξύ, αύξηση σημείωσαν οι κατασκευαστικές δαπάνες που βρέθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2006, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείο Εμπορίου.

Συγκεκριμένα, οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,8% το Φεβρουάριο από τον Ιανουάριο, χάνοντας ωστόσο τις εκτιμήσεις  των αναλυτών σε δημοσκόπηση που έκαναν λόγο για αύξηση 1,2%.

Στα εταιρικά νέα η μετοχή της Tesla κερδίζει άνω του 3% και φτάνει σε υψηλό εφτά εβδομάδων καθώς το ηλεκτρικό αμάξι που έχει κατασκευάσει ξεπέρασε τις 25.000 πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Νωρίτερα, σε θετικό έδαφος ξεκίνησε η εβδομάδα για τα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τα ικανοποιητικά μακροοικονομικά νέα που ανακοινώθηκαν στην Ιαπωνία