Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές - Αμετάβλητη η νομισματική πολιτική της Ιαπωνίας

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές - Αμετάβλητη η νομισματική πολιτική της Ιαπωνίας

Μεικτά πρόσημα στο κλείσιμο των αγορών Ασίας-Ειρηνικού καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας άφησε αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική μετά την τελευταία συνεδρίασή της που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή.

Η κεντρική τράπεζα διατήρησε τα επιτόκια στο -0,1% και περιόρισε την απόδοση του 10ετούς ιαπωνικού κρατικού ομολόγου γύρω στο μηδέν.

Ο διοικητής της BOJ, Kazuo Ueda, υποστήριξε ότι απαιτείται μια εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική μέχρι η Ιαπωνία να δει έναν διαρκή πληθωρισμό στο 2%. Τα στοιχεία του γενικού πληθωρισμού της Ιαπωνίας παραμένουν πάνω από αυτόν τον στόχο από τον Απρίλιο του 2022, με την τελευταία μέτρηση να διαμορφώνεται στο 3,2% για τον Αύγουστο.

Ειδικότερα, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας, υποχώρησε κατά 0,52% και έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο του μήνα, στις 32.402,41 μονάδες, ενώ ο Topix διολίσθησε κατά 0,3% στις 2.376,27 μονάδες, σημειώνοντας τρεις συνεχόμενες ημέρες απωλειών.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 κέρδισε 0,05%, αντιστρέφοντας τις απώλειες νωρίτερα μέσα στην ημέρα και τερματίζοντας στις 7.068,8 μονάδες. Ο Kospi στη Νότια Κορέα διολίσθησε  0,32%, ενώ ο Kosdaq υποχώρησε κατά 0,42%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κέρδισε 1,37%, αντιστρέφοντας επίσης τις απώλειες, ενώ οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας κέρδισαν, με τον CSI 300 να σημειώνει άνοδο 1,51%.