Με απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι ευρωπαϊκοί δείκτες, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο και εν αναμονή της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Λίγο πριν τις βρετανικές εκλογές στις 8 Ιουνίου, το Λονδίνο δέχτηκε ένα ακόμη τρομοκρατικό χτύπημα που στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό δεκάδων.
Η στερλίνα σταθεροποιήθηκε μετά από μια αρχική πτώση το πρωί, ενώ το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλά που είχε να αγγίξει από τον Νοέμβριο του 2016.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ολοκλήρωσε με απώλειες 0,13%.
Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε 0,26% στις 7.525 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC έχασε 0,66% στη συνεδρίαση, κλείνοντας στις 5.307 μονάδες.
Στη Γερμανία το χρηματιστήριο είναι κλειστό λόγω αργίας.
Ο ισπανικός IBEX 35 υποχώρησε 0,19% στις 10.884 μονάδες, με την Banco Popular να “βυθίζεται” πάνω από 18%. Η ισπανική τράπεζα έχει συναντήσει δυσκολίες, καθώς σύμφωνα με εκθέσεις η τράπεζα θα ''χει πολλά προβλήματα, αν δεν βρεθεί αγοραστής.