Με κέρδη συνεχίζουν τις συναλλαγές οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης της Fed, όπου οι επενδυτές αναμένουν η κεντρική τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια και θα δώσουν σημασία σε κάθε διατύπωση η οποία μπορεί να δώσει μια ένδειξη σχετικά με τη νομισματική πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει στο μέλλον.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,2%, με τους περισσότερους κλάδους να βρίσκονται σε θετικό έδαφος.
Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 0,55% και κινείται στις 7.541 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 0,96% στις 12.889 μονάδες.
Ο γαλλικός CAC καταγράφει κέρδη κοντά στο 0,68% και διαπραγματεύεται στις 5.297 μονάδες.
Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,23%, ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει επίσης κέρδη 0,30% στις 10.910 μονάδες.
Στα μακροοικονομικά νέα, μείωση του πληθωρισμού κατέγραψε η Γερμανία τον Μάιο και πρόκειται για μια εξέλιξη που ίσως οδηγήσει την ΕΚΤ στο να μη βιαστεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα τόνωσης της νομισματικής πολιτικής της. Ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 1,4% από το 2% που είχε καταγράψει τον Απρίλιο, σύμφωνα με τη γερμανική στατιστική υπηρεσία Destatis.
Στα εταιρικά νέα, η BMW κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά 5,1%, στα 208.447 οχήματα.
Αύξηση 18% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Inditex, της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης στον κόσμο, φτάνοντας τα €654 εκατ. Οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου επίσης αυξήθηκαν 14% στα € 5,57 δισ.
Νωρίτερα, με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά την ανακοίνωση των στοιχείων της Κίνας για τη βιομηχανία.
Ο Nikkei 225 ενισχύθηκε 0,021% και ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,2% για να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση στις 2.37ο μονάδες.