Κέρδη στην Ευρώπη μετά το πέρασμα του... Ντράγκι

Κέρδη στην Ευρώπη μετά το πέρασμα του... Ντράγκι

Με κέρδη διαπραγματεύονται οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται την ομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Fed αυτή την εβδομάδα.

 

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 παρότι υποχώρησε στο άνοιγμα, πλέον ενισχύεται 0,4%, με τις μετοχές του κλάδου των πρώτων υλών να ενισχύονται 1,3%.

Στα επιμέρους ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,8% και βρίσκεται στις 12.182 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 1,1% στις 5.450 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που ενισχύεται 0,54% στις 7.397 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα εμφανίζουν και οι αγορές της περιφέρειας, όπου ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,99% στις 20.826 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,42% κινούμενος στις 9.170 μονάδες.

Οι ασιατικές αγορές σημείωσαν κέρδη, με τον Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να ενισχύεται 0,7%, ενώ μόνο οι ιαπωνικοί δείκτες υποχώρησαν.