Κέρδη στη Wall Street με την Fed στο επίκεντρο
AP Photo/Seth Wenig
AP Photo/Seth Wenig

Κέρδη στη Wall Street με την Fed στο επίκεντρο

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street με τους επενδυτές να τιμολογούν μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο από την Fed. Ειδικότερα, ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,46% στις 38.852 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,03% στις 5.180 μονάδες και ο Nasdaq Composite κέρδισε 1,19% στις 16.349 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις δείκτες σημείωσαν άνοδο άνω του 1% ο καθένας την Παρασκευή (3/5) έπειτα από τα νέα στοιχεία για τις μη αγροτικές μισθοδοσίες που έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε λιγότερες θέσεις εργασίας από τις αναμενόμενες τον Απρίλιο.

«Είναι λίγο νωρίς για να δηλώσω ότι η αμερικανική οικονομία έχει κάνει μια ήπια προσγείωση, δεδομένου ότι η Fed εξακολουθεί να διατηρεί τα επιτόκια σε περιοριστικά επίπεδα. Όμως, η έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Απριλίου βοηθά να ξεκαθαρίσει ο δρόμος προς αυτόν τον προορισμό», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Comerica Bank, Bill Adams. 

Αν και η κορύφωση της περιόδου κερδών του πρώτου τριμήνου έχει περάσει, οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν τις βασικές εταιρείες που πρόκειται να καταθέσουν εκθέσεις αυτή την εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, η Berkshire Hathaway του Warren Buffett  ανακοίνωσε αύξηση σχεδόν 40% στα λειτουργικά κέρδη του πρώτου τριμήνου σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η Berkshire πραγματοποίησε επίσης την ετήσια συνέλευση των μετόχων της.