Κέρδη 150 μονάδων για τον Dow Jones με στήριξη από την Apple

Κέρδη 150 μονάδων για τον Dow Jones με στήριξη από την Apple

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι δείκτες της Wall Street καθώς ενισχύθηκαν από τα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό αλλά και την ανάκαμψη των μετοχών της Apple.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 147 μονάδες στις 26,145 μονάδες με την Apple και τη Boeing να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη. Ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,53%, με ώθηση από τους κλάδους των υλικών και της τεχνολογίας και έκλεισε στις 2.904 μονάδες.

Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε 0,75% στις 8,013 μονάδες.

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου δήλωσε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,2% τον περασμένο μήνα. Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters περίμεναν μια αύξηση της τάξης του 0,3%.

Στα εταιρικά νέα, οι μετοχές της Apple τόνωσαν τον κλάδο σημειώνοντας αύξηση 2,42%, μια μέρα μετά την παρουσίαση τριών νέων iPhones από τον τεχνολογικό γίγαντα.

Εκτός από την Apple ενισχύθηκαν και οι μετοχές της Nvidia κατά 1,17%.