Το ράλι των τιμών του πετρελαίου έδωσε την ώθηση στους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street ώστε να ολοκληρώσουν τη σημερινή συνεδρίαση σε ιστορικά υψηλά.
Άλλη μια φορά το πετρέλαιο ήταν ο κεντρικός πρωταγωνιστής μιας συνεδρίασης με τους επενδυτές να επωφελούνται από την ανοδική πορεία του. Οι δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας πως θα εντείνει τις προσπάθειες τον επόμενο μήνα για να σταθεροποιήσει την αγορά μέσω της συνεννόησης των κρατών μελών του OPEC, εκτόξευσε τις τιμές του πετρελαίου.
Παράλληλα, τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα και ήταν καλύτερα των αναμενομένων, σε συνδυασμό με τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα μεγάλων εταιρειών για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης, βοήθησαν στο ράλι των δεικτών.
Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 117,86 μονάδες ή 0,64% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 18.614 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που κέρδισε 23,81 μονάδες ή 0,46% έκλεισε στις 5.228 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 10,30 μονάδες ή 0,47% και έκλεισε στις 2.186 μονάδες. Οι κλάδοι με τα μεγαλύτερα κέρδη ήταν αυτοί της ενέργειας και της κατανάλωσης.
Και οι τρεις δείκτες έκλεισαν σε ιστορικά υψηλά για πρώτη φορά από τις 31 Δεκεμβρίου του 1999.
Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικάνων που έκαναν αίτηση για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 1.000 στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 266.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 6 Αυγούστου,
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης, οι αιτήσεις βρίσκονται κάτω από το «μέγεθος κλειδί» των 300.000 για 75η διαδοχική εβδομάδα, που αποτελεί το μεγαλύτερο σερί από το 1970. Ο κινητός μέσος όρος των τεσσάρων εβδομάδων αυξήθηκε κατά 3.000 στις 262.750 αιτήσεις.
Στο μεταξύ, οι τιμές εισαγωγής αυξήθηκαν κατά 0,1% τον Ιούλιο, καταγράφοντας τον πέμπτο διαδοχικό μήνα αύξησης με το κόστος ωστόσο να είναι 3,7% χαμηλότερο συγκριτικά με πέρυσι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, οι τιμές εξαγωγής αυξήθηκαν για τέταρτο διαδοχικό μήνα και συγκεκριμένα κατά 0,2% τον Ιούλιο. Και σε αυτό το μέγεθος καταγράφηκε υστέρηση κατά 3% συγκριτικά με πέρυσι.
Σημειώνεται πως οι τιμές εισαγωγής αυξήθηκαν παρά την υποχώρηση των τιμών των καυσίμων κατά 2,5%.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Valeant Pharmaceuticals International Inc. υποχώρησε κατά 10,31% μετά την είδηση πως θα διεξαχθεί ομοσπονδιακή έρευνα για κάποιες περιπτώσεις απάτης κατά των ασφαλισμένων ασθενών.
Στον αντίποδα, η μετοχή της Kura Oncology Inc. έκανε άλμα 20,18% μετά τα «υποσχόμενα» αποτελέσματα για ένα νέο φάρμακο που πέρασε τις δοκιμές της δεύτερης φάσης.
Στο μεταξύ, η μετοχή της Macy's Inc. κέρδισε 17,15% με τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου που δημοσιεύτηκαν χθες να είναι καλύτερα των προβλέψεων
Νωρίτερα, μικτές τάσεις επικράτησαν στα ευρωπαϊκά και ασιατικά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί.