Με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street σε μια εβδομάδα κατά τη διάρκεια της οποίας υπάρχει η αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών.
Ωστόσο, σε μια εβδομάδα που διαχρονικά η Wall Street καταγράφει σημαντικά κέρδη ενόψει Black Friday, καθώς οι πωλήσεις «εκτοξεύονται», η σημερινή εικόνα απωλειών, σύμφωνα με τους αναλυτές, δείχνει πως η Wall βρίσκεται σε περιοχή διόρθωσης.
Παράλληλα, οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών κολοσσών Facebook, Apple, Amazon, Netflix και Google, γνωστές και ως FANG εισέρχονται σε περιοχή «bearish» μετά από τις υψηλές πτήσεις του προηγούμενου διαστήματος.
Μάλιστα κατέγραψαν σημαντικές απώλειες. Συγκεκριμένα, η Facebook έχασε 5,75%, η Apple 3,96%, η Amazon απώλεσε 5.09%, η Netflix υποχώρησε κατά 5,45% και η Google έχασε 3,91%.
Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 395,78 μονάδες ή 1,56% στις 25.017 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 219,40 μονάδες ή 3,03% και έκλεισε στις 7.028 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 45,54 μονάδες ή 1,66% και ολοκλήρωσε στις 2.690 μονάδες.
Διαχρονικά σε αυτή την περίοδο καταγράφονται τα χαμηλότερα επίπεδα τζίρου μέσα στη χρονιά.
Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, ο Dow Jones έχασε 2,2%, ο S&P 500 απώλεσε 1,6 % και ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 2,2%.
Επενδυτές και αναλυτές έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ- Κίνας ενόψει μάλιστα της συνάντησης του προέδρου Τραμπ και του κινέζου ομόλογού του Σι Τζινπίνγκ.
Στο μεταξύ, οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, με το Brexit και την Ιταλία να βρίσκονται στο ραντάρ της Wall καθώς οι όποιες εξελίξεις μπορεί να επηρεάσουν τις διεθνείς αγορές.
Από τη μία, στη Μεγάλη Βρετανία, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι φαίνεται πως προχωρά με το σχέδιο συμφωνίας με την ΕΕ ενώ δείχνει να αποφεύγει προς το παρόν την αμφισβήτηση της ηγεσίας της, και από την άλλη η κυβέρνηση της Ιταλίας φαίνεται ανυποχώρητη στις υποδείξεις της Κομισιόν για κατάρτιση διαφορετικού προϋπολογισμού.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Nissan κερδίζει 0,77% παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος της εταιρείας συνελήφθη.
Νωρίτερα, με απώλειες ολοκλήρωσαν τις διαπραγματεύσεις τους τα βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς η αβεβαιότητα γύρω από το brexit συνεχίζει να εγείρει ανησυχίες στους επενδυτές, ενώ η σύλληψη του επικεφαλής της κοινοπραξία Renault–Nissan–Mitsubishi Alliance, Κάρλος Γκοσν, οδήγησε σε βουτιά τη μετοχή της Renault.