Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να αξιολογούν θετικά τα ισχυρά μακροοικονομικά στοιχεία που αφορούσαν στην κατάσταση της αγοράς εργασίας.
Τα κέρδη ωστόσο μετριάστηκαν από τις ανησυχίες για την τελική έκβαση του δεύτερου γύρου των γαλλικών Προεδρικών εκλογών την Κυριακή καθώς ενδεχόμενη επικράτηση της ακροδεξιάς υποψηφίας Marine Le Pen θα δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε πολιτικό επίπεδο σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 55,47 μονάδες ή 0,26% ολοκληρώνοντας στις 21.007 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε 25,42 μονάδες ή 0,42% στις 6.101 μονάδες. O S&P 500 ενισχύθηκε κατά 9,77 μονάδες ή 0,41% και έκλεισε στις 2.399 μονάδες.
Για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε σήμερα ο Dow σημείωσε κέρδη 0,3% και ο Nasdaq 0,9%. Ο S&P 500 κατέγραψε εβδομαδιαία κέρδη 0,6%.
Στα μάκρο της ημέρας, τις 211.000 έφτασαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, ύστερα από τα απογοητευτικά στοιχεία του Μαρτίου και υποδηλώνοντας τη σταθερότητα της οικονομικής ανάπτυξης στη χώρα.
Σε δημοσκόπηση του MarketWatch οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση των θέσεων εργασίας στις 190.000. Παράλληλα, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 4,4% από 4,5%, βάσει των επίσημων στοιχείων της κυβέρνησης. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο του δείκτη ανεργίας από το 2007.
Στην αγορά πετρελαίου, τα σημερινά κέρδη του αργού δεν ήταν αρκετά να καλύψουν τις σημαντικές εβδομαδιαίες απώλειες καθώς οι ανησυχίες για την αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής έχουν επανέλθει στις τάξεις των επενδυτών. Σημειώνεται πως οι εβδομαδιαίες απώλειες έφτασαν το 6,3%.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της International Business Machines Corp. υποχώρησε κατά 2,53% μετά τις δηλώσεις του Warren Buffet στο CNBC πως θα πουλήσει το 1/3 του μεριδίου του καθώς «έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στον όμιλο».
Νωρίτερα, με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να εμφανίζονται λιγότερο επιφυλακτικοί στις τοποθετήσεις κεφαλαίων λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των γαλλικών Προεδρικών εκλογών της Κυριακής.