Η αμαξοστοιχία του ΧΑ είναι γεμάτη με επιθετικούς αγοραστές

Η αμαξοστοιχία του ΧΑ είναι γεμάτη με επιθετικούς αγοραστές

Η αισιοδοξία έχει κατακλύσει το ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενδυναμώνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την υφιστάμενη ανοδικότητα. Και πέραν από τα θετικά πρόσημα, είναι προφανής η ποιοτική διάσταση της κίνησης που θα μας χρειασθεί για τη συνέχεια.

Η χωρίς τυμπανοκρουσίες ανοδική κίνηση συνεχίζεται και σήμερα, με σημαντικότερο χαρακτηριστικό τη διάχυση της ρευστότητας σε όλο το ταμπλό.

Από τις 25 μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, οι 23 βρίσκονται σε θετικό έδαφος και μάλιστα με τις περισσότερες... απλά να επιμένουν σε ανοδικά μοτίβα, έχοντας ήδη δώσει αγοραστικά σήματα.

Σημαντική παρατήρηση, για άλλη μια φορά, η συμπαγής συμπεριφορά του τραπεζικού κλάδου, κάτι που από μόνο του λέει πολλά τόσο λόγω στάθμισης και ψυχολογικής επίδρασης στο σύνολο, όσο και διότι η τρέχουσα ανοδικότητα εξαπλώνεται σταδιακά, χωρίς υπερβολές και συντονισμένη με τις περισσότερες δεικτοβαρείς.

Από αυτές, εκείνες που αξίζει τον κόπο να δούμε είναι οι προαναφερθείσες τραπεζικές, με πρωτοστάτες την Eurobank και ΕΤΕ. Η Alpha, όπως σχολιάζεται και στο live, έχει μείνει σε στενό εύρος και οποιαδήποτε καλή διάσπαση των 1,14 ευρώ θα οδηγήσει σε ισχυρή άνοδο.

Ο όμιλος ΓΕΚ επίσης διατηρεί τα σκήπτρα των πλέον επιθετικών τοπικά, καθώς οι εταιρείες του μοιάζουν ασταμάτητες από την προ ημερών εκκίνηση της κούρσας τους.

Τα βλέμματα στρέφονται επίσης στις μετοχές της παρέας Viohalco. Η Cenergy πρώτη έχει δώσει είσοδο λίγο νωρίτερα στη διάσπαση των 2,68 ευρώ, με τις ΕΛΧΑ και ΒΙΟ να αντιμετωπίζουν με όρεξη τις αντιστάσεις τους (2 και 4,70), και με πολλά περιθώρια ανόδου έως τουλάχιστον τις 30 Νοεμβρίου.

Από τις «μικρότερες», όλες τις πληροφορικής φαντάζουν έτοιμες για νέα ιστορικά υψηλά, έχοντας όλο το momentum με το μέρος τους. Η Space πατάει σε στηρίξεις στα 9,30 ευρώ και η παραμονή της εκεί υποδηλώνει και τη σημασία του τρέχοντος επιπέδου.

Για την Epsilon δεν μπορούμε πλέον να σχολιάσουμε κάτι άλλο, ενώ σε ενδιαφέρον σημείο βρίσκονται Entersoft, BYTE, Performance και Infoquest.

Τα σχήματα mezz επίσης έχουν ισχυροποιηθεί, και η επενδυτική αυτή προτίμηση δίνει έξτρα πινελιές αισιοδοξίας για τον τραπεζικό και την πορεία των μετοχών.

Προφανώς, μια από τις καλύτερες επιλογές αυτήν την περίοδο (και μάλλον για πολύ καιρό ακόμα) είναι αυτή της ΔΕΗ, για πολλούς λόγους που έχουν αναλυθεί επίσης πολλές φορές, και οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση θα συνιστά ευκαιρία τοποθέτησης, χωρίς απαραίτητα να έρθει ποτέ αυτή.

Τέλος, το κλίμα στις διεθνείς αγορές είναι θετικό και λειτουργεί επικουρικά στο ελληνικό χρηματιστήριο. Οι ευρωαγορές παραμένουν στα ιστορικά τους υψηλά, οι ΗΠΑ επίσης τιμούν το πρωί (τα ΣΜΕ) τις σημαντικότερες στηρίξεις τους, με τον S&P500 να είναι ιδιαίτερα επιθετικός.

Ο Γενικός Δείκτης διατρέχει ακόμα το θετικό του momentum με στόχο τις 930 - 932 μονάδες. Η επόμενη στάση είναι οι 960, που θα σηματοδοτήσουν και την είσοδο - πλέον - σε προ πανδημίας υψηλά επίπεδα, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ψυχολογία των εμπλεκομένων.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.