Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά την ανάπαυλα του τριημέρου λόγω της αργίας της Memorial Day, οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street.
Η καθοδική πορεία του πετρελαίου λόγω της απογοήτευσης των επενδυτών προς τα μέλη του OPEC που δεν συμφώνησαν σε πιο δραστικά μέτρα για την περικοπή της παραγωγής, έπληξε κυρίως τις μετοχές των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ενέργειας.
Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα οι δείκτες πραγματοποίησαν ράλι με τον S&P 500 να ξεπερνάει το ψυχολογικό όριο των 2.400 μονάδων και το Nasdaq να κλείνει σε νέα επίπεδα ρεκόρ. Και οι δύο δείκτες έχουν καταγράψει κέρδη για εφτά διαδοχικές συνεδριάσεις ενώ ο Dow κέρδισε στις έξι από τις εφτά τελευταίες συνεδριάσεις.
Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 50,81 μονάδες ή 0,24% ολοκληρώνοντας στις 21.029 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έχασε 7 μονάδες ή 0,11% στις 6.203 μονάδες. O S&P 500 υποχώρησε 2,91 μονάδες ή 0,12% και έκλεισε στις 2.413 μονάδες.
Στα μάκρο της ημέρας, αύξηση κατά 0,4% κατέγραψαν οι δαπάνες των καταναλωτών τον Απρίλιο την ώρα που το προσωπικό τους εισόδημα αυξήθηκε κατά το ίδιο ποσοστό. Και οι δύο αυτές αυξήσεις συμβάδιζαν με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις.
Την ίδια ώρα, ο δομικός πληθωρισμός PCE που παρακολουθεί η Fed αυξήθηκε κατά 0,2%, με τις πληθωριστικές τάσεις να υποχωρούν εξαιτίας των χαμηλότερων τιμών των καυσίμων. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του MarketWatch έκαναν λόγο για αύξηση κατά 0,1%.
Στο μεταξύ, ανοδικά συνεχίζουν να κινούνται οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ με τις τιμές να κινούνται κοντά σε υψηλά τριών ετών. Συγκεκριμένα ο δείκτης Case-Shiller αυξήθηκε κατά 5,9% σε ετήσια βάση που αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιούλιο του 2014.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Atwood Oceanics έκανε άλμα 24,13% μετά την είδηση εξαγοράς της από την εταιρεία Ensco PLC που η μετοχή της υποχώρησε κατά 5,07%.
Άλμα 16,42% πραγματοποίησε και η μετοχή της Xactly μετά τη συμφωνία εξαγοράς της από την Vista Equity Partners έναντι 564 εκατ. δολαρίων.
Νωρίτερα, πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωαγορές σήμερα, κυρίως οδηγούμενες από την ανησυχία για τις εκλογές στην Ιταλία και την επιρροή του τραπεζικού κλάδου από την υποβάθμιση της Deutsche Bank.