Επιφυλακτική άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Επιφυλακτική άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Με οριακή άνοδο, σχεδόν αμετάβλητοι, κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για τις αποφάσεις της Federal Reserve. Ο S&P 500 κράτησε το θετικό πρόσημο μετά από δύο εβδομάδες απωλειών.

Το πρόσφατο ράλι των τιμών του πετρελαίου σε υψηλά έτους εντείνει τις ανησυχίες των επενδυτών καθώς δημιουργεί νέες ανοδικές πιέσεις στις τιμές.  Τη νευρικότητα συντηρεί και η ενίσχυση των αποδόσεων των ομολόγων κοντά στα υψηλά 16 ετών που σημείωσαν πρόσφατα, στον απόηχο των ισχυρών στοιχείων που ανακοινώθηκαν για την οικονομία. 

Στο ταμπλό, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,02% και κινείται στις 34.624 μονάδες, ο S&P 500 με ανοδο 0,07% στις 4.453 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq σχεδόν αμετάβλητος στις 13.710 μονάδες.

«Οι επενδυτές ενδιαφέρονται πολύ για το τι θα πει η Fed την Τετάρτη, ακόμη και αν δεν αλλάξει τα επιτόκια», δήλωσε ο Chris Zaccarelli, CIO στην Independent Advisor Alliance. "Υπάρχουν πολλές πληροφορίες που μπορούν να αντληθούν από τη συνέντευξη Τύπου, ή ενδεχομένως από τη δήλωση, ακόμη και χωρίς αλλαγή πολιτικής".

Σύμφωνα με το CNBC, οι επενδυτές αναμένουν ότι δεν θα υπάρξει νέα αύξηση των επιτοκίων στην επικείμενη συνεδρίαση της Fed, ωστόσο σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση του Νοεμβρίου οι πιθανότητες για νέα αύξηση ανέρχονται στο 31%.