Δεν συνέχισε το χθεσινό ράλι η Wall Street

Δεν συνέχισε το χθεσινό ράλι η Wall Street

Με οριακές μεταβολές και μικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μια ημέρα μετά το χθεσινό ράλι που κατέγραψαν κέρδη άνω του 1%.

Ο αρχικός ενθουσιασμός για τα στοιχεία της μεταποίησης σε ΗΠΑ και Κίνα υποχώρησε σήμερα και οι επενδυτές είναι πιο επιφυλακτικοί στις κινήσεις τους.

Βαρίδι για τη σημερινή απόδοση του Dow Jones αποτέλεσε η εταιρεία φαρμακείων Walgreens που έχασε 12,8% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου που υπολείπονταν των εκτιμήσεων.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης έχασε 79,29 μονάδες ή 0,30% και έκλεισε στις 26.179 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με κέρδη 19,78 μονάδων ή 0,25% στις 7.848 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 0,05 μονάδες ή και έκλεισε στις 2.867 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 1,6% υποχώρησαν τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ μετά από τρεις διαδοχικούς μήνες που κατέγραψαν άνοδο. Συγκεκριμένα, το εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος διαμορφώθηκε στα 250,58 δισ. δολάρια, με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση να κάνουν λόγο για υποχώρηση της τάξεως του 2.1%.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Lamb Weston Holdings Inc κέρδισε 0,53% με την εταιρεία να ανακοινώνει κέρδη τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε επίπεδο κερδών και πωλήσεων.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Tesla Inc υποχώρησε κατά 1,14% με τους επενδυτές να αναμένουν τις ανακοινώσεις για το πόσα αμάξια κατασκευάστηκαν το προηγούμενο τρίμηνο.

Νωρίτερα, με κέρδη ολοκλήρωσαν για δεύτερη διαδοχική ημέρα τις συναλλαγές τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές διατήρησαν την αισιοδοξία που έφεραν τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία σε ΗΠΑ και Κίνα, αυτή την εβδομάδα.