Άνοδος με ενίσχυση εβδομαδιαίων κερδών για τη Wall Street

Άνοδος με ενίσχυση εβδομαδιαίων κερδών για τη Wall Street

Με άνοδο στους τρεις βασικούς δείκτες ξεκίνησε η τελευταία ημέρα της εβδομάδας για τη Wall Street που αν κλείσει θετικά, θα είναι έβδομη συνολικών κερδών τις τελευταίες οχτώ. Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τις δηλώσεις του προέδρου της Fed του St. Luis κ. James Bullard που αναμένεται να δώσει ακόμη ένα σημάδι για τις προθέσεις της Fed ως προς το χρόνο αύξησης των επιτοκίων. Χτες μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης ο αντιπρόεδρος της Fed κ. Stanley Fischer δήλωσε πως “ορισμένες μεγάλες Κεντρικές Τράπεζες” θα μπορούσαν να κινηθούν μακριά από την πολιτική του σχεδόν μηδενικού επιτοκίου στο “σχετικά εγγύς μέλλον”.

Αυτή την ώρα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 146 μονάδες ( 0,81% ) και βρίσκεται στις 17.875 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq έχει κέρδη 27 μονάδων ( 0,52%) στις 5.100 μονάδες και ο S&P 500 κερδίζει επίσης 14 μονάδες ( 0,43%) στις 2.428 μονάδες.

Σε μια μέρα που δεν δημοσιεύτηκαν μακροοικονομικά στοιχεία για την αμερικάνικη οικονομία, το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στα εταιρικά νέα. Η μετοχή της Foot Locker Inc κερδίζει 5,14% καθώς η εταιρεία αθλητικής ένδυσης ανακοίνωσε κέρδη 5 cents ανά μετοχή υψηλότερα από τις εκτιμήσεις ,στο 1 δολάριο ανά μετοχή, για το τρίτο τρίμηνο και αύξηση των πωλήσεων σε συγκεκριμένα καταστήματα κατά 8,7% σε σύγκριση με πέρυσι.

Η μετοχή της Abercrombie & Fitch Co κάνει άλμα 20,27% καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου ως προς τα κέρδη και τα έσοδα για το τρίτο τρίμηνο υπερέβησαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι μικρότερες εκπτώσεις που παρείχε η εταιρεία αν και όπως είχε ανακοινωθεί, προγραμματιζόταν μεγάλη εκστρατεία προώθησης των προϊόντων την καλοκαιρινή περίοδο.


Η μετοχή της Ross Stores κερδίζει 7.27% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που έδειξαν τα κέρδη και τις πωλήσεις στα ίδια καταστήματα για το τρίμηνο ανώτερα των εκτιμήσεων.