Ανοδικά το Χ.Α. - «Ξυπνάει» ο τραπεζικός κλάδος

Ανοδικά το Χ.Α. - «Ξυπνάει» ο τραπεζικός κλάδος

Άλμα πραγματοποιούν οι τράπεζες στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς το τελευταίο διάστημα οι πιέσεις στον κλάδο έχουν οδηγήσει σε υπερπουλημένα επίπεδα, με τον δείκτη την περασμένη εβδομάδα να χάνει έως και το 15,41% της αξίας του.

Την ώρα που η Ευρώπη προσπαθεί ν'' αντιδράσει με ψυχραιμία στις προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία, ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο κινείται με άνοδο +1,74% στις 630 μονάδες, σημειώνοντας υψηλό ημέρας στις 630,99 μονάδες και χαμηλό στις 617,12 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως χτες, τα στοιχεία που δημοσίευσε χτες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την παγκόσμια ανάπτυξη ήταν αρκετά ανησυχητικά, καθώς υπολογίζει πως ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας αναμένεται να επιβραδυνθεί στο 3,5% το 2019 (από 3,7% το 2018).

Στην εγχώρια σκηνή, η προσοχή είναι στραμμένη στις συναντήσεις με τα επιτελεία των πιστωτών της χώρας που ήρθαν στην Αθήνα και εκφράζουν μεν τις αντιρρήσεις τους για την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, ωστόσο δεν δείχνουν διατεθειμένοι να πιέσουν ιδιαίτερα την κυβέρνηση, καθώς όπως αναφέρουν δεν θέλουν να δημιουργήσουν δημοσιονομικές επιπλοκές για την παρούσα και την επόμενη κυβέρνηση.

 

Σ'' αυτό το κλίμα, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 24 εκατ. ευρώ, ο όγκος 16,1 στα εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 12,2 εκατ. μετοχές διακινούνται στις τράπεζες. 

Ο τραπεζικός κλάδος δείχνει να «ξυπνάει» και πραγματοποιεί άλμα, με την Alpha να ενισχύεται 5,16%, την Εθνική 4,89%, την Eurobank 4,54% και την Πειραιώς 2,91%.

Στον χώρο των blue chips, τα ΕΛΠΕ οδηγούν τα κέρδη με 3,14%, η ΕΧΑΕ ενισχύεται 2,81%, ενώ κέρδη σημειώνουν και η Βιοχάλκο με 2,38%, η ΜIG με 2,17% και η Μυτιληναίος με 0,88%.

Στον Mid Cap ξεχωρίζει η Profile με άνοδο 2,47%, η Κεκροψ με 2,22% και οι Μύλοι Λούλη με 1,77%.