«Στο σφυρί» κοστούμια από ταινίες και σειρές

«Στο σφυρί» κοστούμια από ταινίες και σειρές

Ξεκίνησε στις 22 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 10 Μαρτίου η διαδικτυακή δημοπρασία του οίκου Kerry Taylor Auctions που αφορά στην πώληση κοστουμιών που φορέθηκαν σε ταινίες και σειρές. Η δημοπρασία –με φυσική παρουσία– θα γίνει στις 4 Μαρτίου στο Λονδίνο.

Μεταξύ των κοστουμιών που βγαίνουν «στο σφυρί» είναι το φόρεμα Christian Dior του 1950 που φόρεσε η Madonna στην ταινία «Evita», η στολή του Χιθ Λέτζερ από χορό μεταμφιεσμένων στο φιλμ «Casanova», φορέματα εποχής από τη σειρά «Downtown Abbey», κοστούμια που φορούσαν ο Τομ Χάρντι και ο Πολ Άντερσον στο «Peaky Blinders» και τουαλέτα που σχεδίασε ο Τομ Ραντ για την Ελίζαμπεθ Τέιλορ στην ταινία «The Young Toscanini» του 1988 και δημιουργία για τον ρόλο της Τζούλι Άντριους ως Βικτόρια Γκραντ στην ταινία «Victor Victoria» του 1982 και άλλα εμβληματικά κοστούμια ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.

Συνολικά, δημοπρατούνται 69 αντικείμενα, ρούχα και αναμνηστικά που προέρχονται από τα αρχεία του οίκου κοστουμιών Cosprop και είχαν αρχικά δοθεί ως δωρεά για την υποστήριξη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού The Bright Foundation. Ο εν λόγω οργανισμός δημιουργήθηκε από τον ιδρυτή του Cosprop, Τζον Μπράιτ και αποστολή του είναι να προωθεί την τέχνη και τον πολιτισμό με δραστηριότητες που συνδέουν διαφορετικές κοινότητες μέσω της κοινής γλώσσας της τέχνης.

«Έχω αφοσιωθεί στον σχεδιασμό κοστουμιών για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο και νιώθω απίστευτα τυχερός που μπόρεσα να ακολουθήσω αυτή την πορεία. Πιστεύω ακράδαντα ότι οι τέχνες και η δημιουργικότητα μπορούν να διαμορφώσουν πιο ευτυχισμένα και υγιή παιδιά και να βοηθήσουν τους νέους να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους» ανέφερε ο Τζον Μπράιτ.

Διαβάστε Περισσότερα