Black Box: Αυτό με τον Γεραπετρίτη το έχω πάθει…

Το είπε ο σύντροφος Γεραπετρίτης; Το είπε που να μην το έλεγε! Είναι από τις στιγμές εκείνες που ψάχνεις ο οπαδός μία καρέκλα για να καθίσεις και διαπιστώνεις ότι την έχει πάρει πρώτος ο δράστης και εσύ έχεις μείνει μόνος στο πεδίο για να τρως το ξύλο. «Ναι, λέει, αλλά δεν το είπε έτσι ακριβώς». Κι εδώ θα συμφωνήσουμε. Ναι, αλλά το είπε. Όχι έτσι ακριβώς. Περίπου! Κι ενώ επί της ουσίας έχει δίκιο, αφού ήθελε να πει ότι οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση στο πρόβλημα της επιδημίας, έμπλεξε. Διότι δεν χρειαζόντουσαν οι περικοκλάδες. Το ξέρουμε όλοι ότι το Μαξίμου κατοικείται από μία έξυπνη φυλή. Το θέμα είναι αν αυτοί οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν ότι η κοινωνία εδώ έξω δεν δίνει δεκάρα για το περίτεχνο των επιχειρημάτων τους. Είναι κουρασμένη και μας περιμένει όλους στην γωνία για την «στραβή».

----

Τον Τάκη Θεοδωρικάκο δεν ακούω τελευταία. Ως παλιός κνίτης και μετέπειτα εκλεκτός του θείου βρέφους Κώστα Λαλιώτη, έχει αναπτυγμένο το αίσθημα της αυτοσυντήρησης. Respect.

 ----

Ακούω ότι ο διευθυντής κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης είχε την συνήθεια να πίνει τον καφέ του στις 8 η ώρα ακριβώς στην Αίγλη του Ζαππείου, απολαμβάνοντας το πούρο του. Δεν γνωρίζω, δυστυχώς, αν ήταν κουβανέζικο. Για το πούρο ο λόγος. Αυτό που έμεινε εντυπωμένο στο πτωχό κοινό ήταν οι χρυσοί κύκλοι που ανέβαιναν μέχρι ψηλά στον  ουρανό. Οι κακές γλώσσες λένε ότι στην εποχή της πανδημίας ο κύριος διευθυντής έχει βρει καταφύγιο σε ένα παγκάκι του Ζαππείου. Είναι να μην τους πάρει χαμπάρι η … ανωτέρα διοίκηση. Διότι αυτές οι συμπεριφορές ενοχλούν. Την ανωτέρα διοίκηση, βεβαίως – βεβαίως.

----

Όλα τα είχε ο Βερβεσός, οι συλλογικότητες της αντικαπνιστικής του έλειπαν. «Δημοσιεύματα του Τύπου αποδεικνύουν ότι έχει διαπραχθεί παραβίαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στην πρόσφατη εκδήλωση γενεθλίων του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών», λένε οι AKapnistas. Είναι ο γνωστός νόμος του Μέρφυ. Αν κάτι είναι να πάει στραβά…

----

Και ο Γιώργος Κύρτσος καταγγέλλει και φθονεί την χρηματιστηριακή άνοδο!  Με ένα tweet του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος ασκεί δριμύτατη κριτική στον σύγχρονο καπιταλισμό, αφού κατακρίνει την άνοδο των χρηματιστηριακών δεικτών. Το πλήρες και ιστορικό κείμενο του άλλοτε χρυσού παιδιού του νεοφιλελευθερισμού, έχει ως εξής: " Με ενοχλούν τα χρηματιστηριακά ρεκόρ στην ΕΕ σε περίοδο πτώσης εισοδήματος των νοικοκυριών. Πάμε σε μοντέλο… Τραμπ με το χρηματιστήριο να ευημερεί και τους μη προνομιούχους να τρέχουν να σωθούν. Είναι κρίμα τώρα που απαλλασσόμαστε από τον Τραμπ να εφαρμόζουμε τις συνταγές του". Οι φήμες ότι η άνοδος "έπιασε" τον Γιώργο σορταρισμένο απορρίπτονται ως ανυπόστατες. 

----

ΟΠΑΠ, Quest, και Alpha Bank ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα εννεαμήνου. Με άλλα λόγια η σημερινή θα είναι μία ημέρα για όσους αντέχουν τις μεγάλες συγκινήσεις. Εξίσου σημαντικές σήμερα και ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία του χονδρικού εμπορίου κατά το τρίτο τρίμηνο. Αλλά αυτό δεν αναμένεται να επηρεάσει την διακύμανση των χρηματιστηριακών δεικτών. Δεν γίναμε δα και Νέα Υόρκη!

 ----

Σήμερα συνεδριάζουν στο Λονδίνο τα μεγάλα κεφάλια της CVC για να πάρουν τις τελικές αποφάσεις για την Vivartia. Το θέμα είναι ότι παίζουν χωρίς αντίπαλο. Οι τράπεζες δεν θα αφήσουν την ευκαιρία να «δραπετεύσει» και να παρακαλούν στην συνέχεια Άγγλους Γάλλους Μεξικάνους για να πάρουν πίσω τα λεφτά τους. Αρκεί από την άλλη πλευρά και η CVC να κινηθεί μέσα σε ένα πλαίσιο που θα επιτρέπει να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

 ----

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανοίξει συζήτηση για την αποζημίωση του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από τις ζημιές που υπέστη από το πρώτο lockdown. Θυμίζουμε ότι η Fraport  Greece ήδη διαπραγματεύτηκε αλλαγές στην σύμβαση παραχώρησης η οποία κάποια στιγμή θα φτάσει στη Βουλή και έτσι θα γίνουν γνωστές οι επιμέρους λεπτομέρειες. Κι όπως είναι γνωστό για κάτι τέτοιες στιγμές ζω.  Σε γενικές γραμμές όμως φαίνεται ότι έχει συμφωνηθεί η μείωση του ετήσιου ανταλλάγματος για πολλά χρόνια. Άραγε θα ενταχθεί στο ίδιο μοντέλο και η παραχωρησιούχος του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος ή θα πάει στο μοντέλο της Aegean με αύξηση κεφαλαίου; Οι αποφάσεις ανήκουν στην κυβέρνηση. Να σημειωθεί ότι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ Fraport Greece, ΔΑΑ και Aegean είναι ότι στο ΔΑΑ το ελληνικό δημόσιο κατέχει το 55% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου και επομένως μπορεί να υπαγορεύσει στρατηγική ακόμα κι αν το μάνατζμεντ το έχουν οι Καναδοί.

----

Αυτό τον συσχετισμό μεταξύ AEGEAN και νοσοκομείων δεν μπορώ να τον καταλάβω. Σύντροφοι προσέξτε μην πέσει έξω η AEGEAN, διότι σας βλέπω του χρόνου να φτάνετε κολυμπώντας στην Ικαρία και σε άλλους διάσημους για την παγκόσμια επανάσταση προορισμούς.  

 ----

Εναρκτήριο λάκτισμα για τον διαγωνισμό για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ. Αν και δεν έχει διαφανεί ακόμη κάποιο ξεκάθαρο επενδυτικό ενδιαφέρον, οι πληροφορίες θέλουν να υπάρχουν τρεις ξένοι επενδυτές. Ανάμεσά τους μία μεταλλευτική επιχείρηση από την Ελβετία και άλλη μία από την Ρωσία. Ακόμη πάντως δεν έχω ακούσει τα περί ξεπουλήματος και αρχίζω να ανησυχώ. Σε κάθε περίπτωση ζω για την ώρα που θα ιδιωτικοποιηθεί η εταιρεία και ο υπουργός Χρήστος θα κάνει περιοδεία στην εκλογική του περιφέρεια.

 ----

Στόχο να μπει στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών μέσα στο 2021 φέρεται να έχει θέσει η διοίκηση της Performance Technologies. Προς αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζει κεφαλαιακή ενίσχυση, με το σενάριο μιας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου το 2021 να παραμένει ανοιχτό. Μάλιστα οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως η διοίκηση της εταιρείας σχεδιάζει και την εξαγορά μικρότερων εταιρειών του κλάδου.