Black Box 2/5/2019

Black Box 2/5/2019

- Θα έχει πολύ ενδιαφέρον αλλά και πλάκα όταν σε μερικούς μήνες, με την πολιτική αλλαγή που θα φέρουν οι εκλογές,  αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της διαπλοκής του ΣΥΡΙΖΑ με τα ΜΜΕ. Μέχρι τώρα έχουμε πληροφορηθεί ότι ο Α. Τσίπρας συνάντουσε τον Στ. Ψυχάρη σε ένα διαμέρισμα απέναντι στην αμερικανική πρεσβεία και του ζητούσε να βάλει διευθυντές στις εφημερίδες του τότε ΔΟΛ. Επίσης μάθαμε ότι ο Ν. Παππάς πήγαινε στο σπίτι του Ευ. Μαρινάκη και του μιλούσε «εκ μέρους του μεγάλου» διατυπώνοντας ανάλογα αιτήματα.

- Υπάρχουν ακόμη πολύ περισσότερα περιστατικά που δεν έχουν έρθει στο προσκήνιο σχετικά με την προσπάθεια της αριστερής διαπλοκής να ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης. Όπως υπάρχουν και επιχειρηματίες, κάποιοι από αυτούς μάλιστα έχουν και ανοικτές υποθέσεις με τη δικαιοσύνη, που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλο αυτό το παρασκήνιο.

- Η στήλη πάντως έχει μείνει με την απορία: Γιατί ενώ όλα τα κανάλια είναι ζημιογόνα, η οικογένεια Βαρδινογιάννη αποφάσισε να αγοράσει και δεύτερο κανάλι; Δεν τους έφταναν οι ζημιές από το Star;

- Όπως καταλαβαίνετε μπήκαμε στο Μάιο κι είμαστε πλέον στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών και φυσικά το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει. Το πεδίο αντιπαράθεσης τις επόμενες ημέρες θα είναι η Βουλή, αλλά και στο μέτωπο της οικονομίας θα έχουμε κινητικότητα, τόσο για την αποπληρωμή μέρους των δανείων στο ΔΝΤ όσο και για τη νέα έξοδο στις αγορές με επταετές, όπως φαίνεται, ομόλογο.

- Η χρηματιστηριακή αγορά είναι καλή και το momentum, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν φαίνεται να διαταράσσεται σημαντικά από την εκλογική παροχολογία. Εκτός από το bid βγαίνουν και πωλήσεις από τα ξένα funds με την προσφορά να εκτονώνεται ομαλά χωρίς η αγορά να κάνει μεγάλες διακυμάνσεις.

- Στη συνεδρίαση της Τρίτης εμφανίστηκε ξένο fund που ρευστοποιεί τη θέση του στη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων.

- Νεότερα φαίνεται πως υπάρχουν για το πακέτο ναυτιλιακών δανείων ΝΕΜΟ της τράπεζας Πειραιώς. Το συγκεκριμένο πακέτο, που περιλαμβάνει ναυτιλιακά δάνεια εξυπηρετούμενα και μη ονομαστικής αξίας 803 εκατομμυρίων ευρώ φαίνεται να καταλήγει στην Davidson & Kempner Capital Management. Στην αγορά λέγεται ότι η τιμή που έχει προσφέρει η D&K είναι 39 με 40 λεπτά στο ευρώ.

- Όσον αφορά το Symbol της Εθνικής Τράπεζας οι συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές συνεχίζονταν.

- Η στήλη πληροφορείται από έγκυρη πηγή ότι οι δικαστικές αρχές έχουν «σκαλώσει» με το γεγονός ότι ουδέποτε είχε ελεγχθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η Folli Follie. Ακόμη κι αν πρόκειται για τυχαίο γεγονός, αναρωτιούνται γιατί δεν έκαναν έλεγχο τον Δεκέμβριο του 2015, όταν τους εστάλη η ανώνυμη καταγγελία για τους ισολογισμούς της Folli Follie; Έλα ντε...

- Αύριο Παρασκευή ανακοινώνει αποτελέσματα Α'' τριμήνου ο όμιλος Μυτιληναίου. Την επόμενη εβδομάδα παίρνουν τη σκυτάλη ΟΤΕ και Jumbo.