Black Box 22/04/2019

Black Box 22/04/2019

- Αύριο θα λειτουργήσει το ΧΑ που θα παραμείνει και σήμερα κλειστό, λόγω των αργιών του Πάσχα των καθολικών. Κλειστές είναι και όλες οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ θα λειτουργήσει η Wall Street. Η εβδομάδα που ξεκινά είναι λειψή για το χρηματιστήριο της Αθήνας καθώς έχει μόνον τρεις συνεδριάσεις.

- Οι χρηματιστές επιμένουν πως οι οιωνοί για το ΧΑ παραμένουν θετικοί. Η ελληνική αγορά, λένε, έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά, διατηρείται το αγοραστικό ενδιαφέρον -κατά κύριο λόγο από αμερικανικά funds - ενώ υπάρχουν και πωλήσεις  από ξένους θεσμικούς που δεν παρασύρουν καθοδικά όλη την αγορά. Το story παραμένει ίδιο: η αγορά είναι υποτιμημένη, η οικονομία αρχίζει να στρώνει, η μείωση των φόρων με τη νέα κυβέρνηση θα  βοηθήσει τις επιχειρήσεις, το πολιτικό ρίσκο έχει μειωθεί σημαντικά.

- Η μεγάλη εβδομάδα λοιπόν ξεκινά και αύριο περιμένουμε από την ΕΛΣΤΑΤ να δημοσιοποιήσει τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2018 με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα στοιχεία της ανάπτυξης και του πρωτογενούς πλεονάσματος. Αύριο επίσης ανακοινώνει τα κέρδη τελευταίου τριμήνου και συνολικά της χρήσης 2018 η ΔΕΗ, με τη ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ να παίρνει τη σκυτάλη για την Τετάρτη.

- Η προεκλογική εκστρατεία ξεκινά επισήμως τη Μεγάλη Πέμπτη, ενώ αργά το απόγευμα  της Μεγάλης Παρασκευής την ώρα που όλη η Ελλάδα θα ετοιμάζεται να πάει στους επιτάφιους, θα ανακοινωθεί η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την S&P.

- Σήμερα είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των στελεχών της Folli Follie με τους ανθρώπους της Pricewaterhouse Coopers προκειμένου να συζητηθεί το μείζον πρόβλημα: Ο ισολογισμός του 2017 δεν είναι δυνατόν να εκδοθεί επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ασία. Όπως λέγεται στην αγορά, η PwC έχει για τη συγκεκριμένη δουλειά αμοιβή 2 εκατομμύρια, οπότε το παλεύει. Aλλά χωρίς στοιχεία δεν είναι δυνατόν να εκδοθεί αναμορφωμένος ισολογισμός. Όλα αυτά ένα χρόνο μετά...

- Αυτή την εβδομάδα επίσης -εκτός απροόπτου- περιμένουμε τα νέα για το πακέτο Symbοl της Εθνικής τράπεζας.

- Για το πακέτο ΝΕΜΟ της Πειραιώς δεν ακούγεται κάτι, αν και οι δεσμευτικές προσφορές έχουν υποβληθεί. Ο λόγος της σιωπής είναι ότι η Τράπεζα Πειραιώς ζήτησε να υποβληθούν βελτιωμένες προσφορές.