Ζ. Ζάεφ: Αυτό θα είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ

Ζ. Ζάεφ: Αυτό θα είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ

Την ερώτηση που θα τεθεί στο δημοψήφισμα για το ονοματολογικό της πΓΔΜ σκιαγράφησε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Ζάεφ αναφέρει:

«Απόψε, μιλήσαμε με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων και τους ενημερώσαμε για την ενδεχόμενη διατύπωση του ερωτήματος του επικείμενου δημοψηφίσματος, η οποία θα ακολουθήσει την εξής κατεύθυνση: «Θέλετε να είστε μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας τη Συμφωνία μεταξύ "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" και Ελληνικής Δημοκρατίας;»

Σημειώνεται ότι η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, στην οποία αναφέρθηκε ο Ζ. Ζάεφ, διεξάχθηκε χωρίς της συμμετοχή του ηγέτη της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ο οποίος αποχώρησε σχεδόν μία ώρα μετά την έναρξή της.

Ο κ. Μίτσκοσκι αντέδρασε στο γεγονός ότι επρόκειτο για διευρυμένη συνάντηση των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων που έχουν τουλάχιστον δύο βουλευτές, ζητώντας από τον Ζ. Ζάεφ να κάνει νέα σύσκεψη με τα τέσσερα μεγαλύτερα κόμματα της χώρας, όπως είθισται.

Με τη σειρά του, ο Ζ. Ζάεφ ενημέρωσε πως θα προγραμματίσει νέα συνάντηση αύριο στις 12:00 με τον Χρίστιαν Μίτσκοσκι, προκειμένου να του δώσει, όπως είπε, ακόμα μία ευκαιρία να δηλώσει αν τάσσεται υπέρ της συμμετοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και αν πιστεύει ότι οι πολίτες της χώρας είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας.

(φωτογραφία αρχείου AP)