WSJ: Πιθανή εντός του Οκτωβρίου η απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον

WSJ: Πιθανή εντός του Οκτωβρίου η απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον

Οι τουρκικές αρχές στέλνουν σήματα προς τις ΗΠΑ ότι ενδέχεται να προχωρήσουν στην απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον σύντομα, εντός του Οκτωβρίου, εγείροντας τις ελπίδες για επίλυση της πολύμηνης αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο πλευρών.

Η τουρκική δικαιοσύνη θα μπορούσε να πει το "ναι" στο νέο αίτημα για απελευθέρωση του Μπράνσον από τον κατ' οίκον περιορισμό του, που θα εξεταστεί στις 12 Οκτωβρίου, εφόσον οι ΗΠΑ σταματήσουν να πιέζουν για την υπόθεση αυτή, αναφέρουν Τούρκοι αξιωματούχοι στην Wall Street Journal.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν στην εφημερίδα ότι η κυβέρνηση Τραμπ έχει αποφασίσει να αποκλιμακώσει τις πιέσεις για άμεση απελευθέρωση του κ. Μπράνσον, εν μέσω φόβων ότι οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Τουρκία θα διαδοθούν σε άλλες αναδυόμενες αγορές.

“Η καλύτερη στρατηγική είναι, πριν από την ακρόαση του Οκτωβρίουμ να είμαστε λιγάκι συγκρατημένοι, καθώς πλέον είναι φανερό πως η Τουρκία έχει αντιληφθεί ότι δεν "παίζουμε με τα λόγια μας", ανέφερε στην WSJ Αμερικανός αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Ντ. Τραμπ, όσο και ο αντιπρόεδρος Μ. Πενς έχουν θέσει σε προτεραιότητα την απελευθέρωση του πάστορα, σε μια υπόθεση που θα μπορούσε να επηρεάσει τις ψήφους των πιστών της Ευαγγελικής εκκλησίας κατά τις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο.