Υπό περιορισμό για την Covid η Σεντσέν - Έκλεισε το εργοστάσιο της Volvo στην Τσενγκτού
Κίνα

Υπό περιορισμό για την Covid η Σεντσέν - Έκλεισε το εργοστάσιο της Volvo στην Τσενγκτού

Ορισμένες συνοικίες του βιομηχανικού κέντρου της Κίνας, της Σεντσέν, επέκτεινε τους περιορισμούς στις δημόσιες δραστηριότητες, τα εστιατόρια και τους χώρους διασκέδασης σήμερα, αλλά οι αξιωματούχοι της πόλης απέφυγαν το πλήρες lockdown καθώς προσπαθούσαν να περιορίσουν τα αυξανόμενα κρούσματα COVID.

Οι περιορισμοί στην κεντρική επιχειρηματική περιοχή Φουτιάν και Λονγκούα , όπου στεγάζεται μια μεγάλη πανεπιστημιούπολη της εταιρίας Foxconn που συναρμολογεί τα iPhone της Apple, παρατάθηκαν μέχρι την Κυριακή, ενώ οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές σε όλη την πόλη κλήθηκαν να εργάζονται από το σπίτι, αν ήταν δυνατόν.

Ο περιορισμός των δραστηριοτήτων δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων εντείνει τις προκλήσεις για την Κίνα να μετριάσει τον οικονομικό αντίκτυπο της πολιτικής της για μηδενική COVID-19 που την αναγκάζει να κρατάει τα σύνορά της ως επί το πλείστον κλειστά για τους διεθνείς επισκέπτες.  Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των σχεδόν 18 εκατομμυρίων της Σεντσέν βρίσκεται τώρα υπό περιοριστικά μέτρα εν μέσω της πιο σοβαρής επιδημίας της πόλης από την άνοιξη.

Αλλά σε αντίθεση με την ταχεία απόφασή τον Μάρτιο να θέσει σε lockdown την πόλη για να καταπολεμήσει τον αριθμό των κρουσμάτων, η Σεντσέν έχει υιοθετήσει μια πιο προσεκτική προσέγγιση στην τρέχουσα έξαρση από τα τέλη Αυγούστου. Το βράδυ της Πέμπτης, οι αξιωματούχοι προσπάθησαν να καταπνίξουν τις φήμες ότι η πόλη θα τεθεί σε πλήρες lockdown όπως έγινε για μια εβδομάδα τον Μάρτιο, και ανακοίνωσαν ότι οι πολίτες θα μπορούσαν να φύγουν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους επιδεικνύοντας τεστ 24 ωρών. Μέχρι στιγμής, οι αρχές έχουν αποφύγει σε μεγάλο βαθμό να κλείσουν γραφεία και εργοστάσια.

Στο Τσενγκντού ζήτησαν από  υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι. Οι βιομηχανικές εταιρίες που ασχολούνται με τη βασική παραγωγή και μπορούν να λειτουργήσουν σε κλειστές δομές εξαιρούνταν από τις απαιτήσεις εργασίας από το σπίτι. Το εργοστάσιο της Toyota στην Τσενγκτού το οποίο έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 105.000 οχημάτων, «λειτουργεί κανονικά» και εντός «φούσκας» κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης του Σιτσουάν, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της εταιρείας. Η σουηδική Volvo Cars  που ανήκει κατά πλειοψηφία στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Zhejiang Geely Holding Group, έκλεισε το εργοστάσιό της στο Τσενγκτού δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας χθες.