Τζ.Χαντ: Αν η Βρυξέλλες τιμωρήσουν την Βρετανία για το Brexit θα αποχωρήσουν κι άλλα κράτη

Τζ.Χαντ: Αν η Βρυξέλλες τιμωρήσουν την Βρετανία για το Brexit θα αποχωρήσουν κι άλλα κράτη

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ, απευθυνόμενος σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος στο Μπέρμιγχαμ, δήλωσε ότι το να τιμωρήσουν οι Βρυξέλλες τη Βρετανία στις διαπραγματεύσεις για το Brexit θα τροφοδοτήσει την επιθυμία κι άλλων κρατών να αποχωρήσουν από την ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Τζ.Χαντ είπε: «Προς το παρόν φαίνεται πως σκέφτεστε ότι ο τρόπος να κρατήσετε το μπλοκ ενωμένο είναι να τιμωρήσετε ένα μέλος που αποχωρεί».

«Το μάθημα από την ιστορία είναι ξεκάθαρο: εάν μετατρέψετε την ΕΕ σε φυλακή, η επιθυμία να φύγει κανείς δεν θα ελαττωθεί, θα αυξηθεί και δεν θα είμαστε ο μοναδικός κρατούμενος που θα θέλει να δραπετεύσει», κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας.

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών τη Ρωσία ότι θα πληρώσει βαρύ τίμημα για τις ενέργειές της εάν επιδιώξει να εκφοβίσει τη Βρετανία και αψηφά το διεθνές δίκαιο.

Το Λονδίνο κατηγορεί δύο άνδρες, που υποστηρίζει ότι είναι στελέχη της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ρωσίας (GRU), ότι διέπραξαν την επίθεση εναντίον ενός Ρώσου διπλού πράκτορα και της κόρης του στη Βρετανία νωρίτερα φέτος, χρησιμοποιώντας νευροτοξικό παράγοντα.

«Υπό την κυβέρνηση των Συντηρητικών, η Βρετανία έχει ένα απλό μήνυμα για το Κρεμλίνο: Εάν επιχειρήσετε να εκφοβίσετε αυτήν τη χώρα, εάν κάνετε χρήση χημικών όπλων, εάν δεν ενεργείτε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το τίμημα θα είναι πάντα πολύ υψηλό» σημείωσε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας στο ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος.

Φωτογραφίες: Getty Images