Tζ. Μπόλτον: Έγκλημα όποιος στήριξε ή στηρίζει τον Μαδούρο

Tζ. Μπόλτον: Έγκλημα όποιος στήριξε ή στηρίζει τον Μαδούρο

Του Γιάννη Μαντζίκου

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της διάσκεψης της Ομάδας της Λίμα, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρόεδρου των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον αναφέρθηκε στο καθεστώς του Καράκας και τους διεθνείς υποστηρικτές του, λέγοντας ότι «είναι έγκλημα να στέκεται κανείς δίπλα στον Μαδούρο».

Ο Αμερικανός αξιωματούχος μίλησε στη διάσκεψη της Λίμα με αφορμή την εκτελεστική διαταγή που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ η οποία επιβάλλει σχεδόν πλήρες οικονομικό εμπάργκο στο Καράκας. Ο Μπόλτον αναφέρθηκε στην απόφαση αυτή τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα προκειμένου να εγκαταλείψει την εξουσία «ο άνθρωπος που λεηλατεί τη χώρα του» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Μπόλτον πρόσθεσε ότι η παραπάνω απόφαση αποτελεί και «μήνυμα προς όσους εξακολουθούν να συναλλάσονται με το καθεστώς» μια δήλωση που στόχευε κυρίως στην Ρωσία, τη Κούβα αλλά και την Κίνα που παρέχουν οικονομική στήριξη στον Νικολάς Μαδούρο.

Αναφερόμενος μάλιστα το πως ο δικτάτορας θα εγκαταλείψει τελικά την εξουσία, ο Μπόλτον είπε ότι «ενώ υποστηρίζουμε την ειρηνική μετάβαση στη χώρα και τις εκλογές, όλες οι επιλογές παραμένουν, όπως πάντα στο τραπέζι».