Τζ. Μπάιντεν: Να μείνει ο Φάουτσι - Μάσκες για 100 μέρες όλοι οι Αμερικανοί

Τζ. Μπάιντεν: Να μείνει ο Φάουτσι - Μάσκες για 100 μέρες όλοι οι Αμερικανοί

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν, ζήτησε από τον κορυφαίο αμερικανικό ειδικό για τις λοιμώδεις νόσους Δρ. Άντονι Φάουτσι να παραμείνει στη θέση του αφού αναλάβει εκείνος την εξουσία, στις 20 Ιανουαρίου 2021.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο Μπάιντεν ζήτησε από τον Φάουτσι ο οποίος είναι μεταξύ άλλων σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, να παραμείνει στη θέση του.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο, ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε ακόμη ότι θα εμβολιαστεί κατά του νέου κορωνοϊού όταν ο Δρ. Φάουτσι ενημερώσει πως αυτό είναι ασφαλές και ότι θα το κάνει δημόσια.

Ο Φάουτσι χαίρει γενικά σεβασμού στις ΗΠΑ, χώρα που έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ πλήγμα από την πανδημία. Παρότι ο Φάουτσι είναι μέλος του κλιμακίου που σχημάτισε ο Ντόναλντ Τραμπ, έχει υποστεί επανειλημμένα σφοδρές επιθέσεις από τον μεγιστάνα, ο οποίος εξαρχής υποβαθμίζει στις δημόσιες τοποθετήσεις του την πανδημία.

Ο Μπάντεν είπε ακόμη στο CNN ότι θα ζητήσει από τους Αμερικανούς, την ημέρα που θα αναλάβει την εξουσία, να φορούν οπωσδήποτε μάσκα σε δημόσια κτίρια, σε δημόσιους χώρους, στις συγκοινωνίες, για 100 ημέρες, όσο θα συνεχίζεται ο εμβολιασμός. «Για εκατό ημέρες· όχι για πάντα. Πιστεύω πως έτσι θα δούμε σημαντική μείωση» των κρουσμάτων, εξήγησε ο εκλεγμένος πρόεδρος.