Τραμπ σε Πελόζι: «Κηρύσσετε τον πόλεμο στην Αμερικανική Δημοκρατία»

Τραμπ σε Πελόζι: «Κηρύσσετε τον πόλεμο στην Αμερικανική Δημοκρατία»

Επίθεση προς την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, που προέρχεται από το αντίπαλο πολιτικό κόμμα των Δημοκρατικών, χαρακτηρίζοντας παράνομη τη διαδικασία παραπομπής του, εξαπέλυσε με επιστολή του ο Ντόναλντ Τραμπ, μόλις μια ημέρα πριν την έναρξη της ψηφοφορίας της εν λόγω διαδικασίας.

Σύμφωνα με τους New York Times στη μακρά επιστολή του ο Αμερικανός πρόεδρος, απευθυνόμενος στην Πελόζι την κατηγορεί ότι «προχωρώντας με την άκυρη διαδικασία παραπομπής, παραβιάζετε τον όρκο σας, παραβιάζετε την πίστη σας στο Σύνταγμα και κηρύσσετε ανοιχτό πόλεμο στην αμερικανική δημοκρατία». 

Σε άλλο σημείο της, υποστηρίζει ότι «προσβάλλετε τους Αμερικανούς πιστούς, όταν λέτε ότι «προσεύχεστε για τον πρόεδρο» και γνωρίζετε ότι αυτή η δήλωση είναι ψευδής -εκτός και αν το λέτε με αρνητικό τρόπο» και συμπληρώνει ότι είναι φοβερό αυτό που κάνει και ότι αυτή θα πρέπει να ζήσει με τις τύψεις για την διαδικασία της παραπομπής του.

Ο Τραμπ κατηγορεί τους Δημοκρατικούς για «κυνήγι μαγισσών», κάνει λόγο για «πραξικόπημα» και κατηγορεί την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων  ότι όλες οι διαδικασίες που κινεί εναντίον του, είχαν στην πραγματικότητα ξεκινήσει πριν καν γίνει η συνομιλία του με τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στην εξασέλιδη επιστολή του ο Αμερικανός πρόεδρος σημειώνει ότι «η κατηγορία κατάχρησης εξουσίας σε βάρος του είναι ασήμαντη», κατηγορεί την κ. Πελόζι και τους Δημοκρατικούς ότι «μετατρέπουν μια πολιτική διαφωνία σε αμφισβητούμενες κατηγορίες» και πως δεν έχουν δεχτεί την ετυμηγορία του αμερικανικού λαού στις εκλογές του 2016.

Τέλος, μεταξύ άλλων, καλεί την Περλόζι και τους Δημοκρατικούς να σταματήσουν τη διαδικασία αυτής της «ανύπαρκτης υπόθεσης παραπομπής».

Η επιστολή Τραμπ: