Τραμπ: Πετύχαμε ιστορική νίκη στην Γερουσία

Τραμπ: Πετύχαμε ιστορική νίκη στην Γερουσία

Στην «ιστορική νίκη» του κόμματος του στην Γερουσία αναφέρθηκε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη του ομιλία μετά τις ενδιάμεσες εκλογές, τονίζοντας παράλληλα ότι όχι μόνο διατήρησε τον έλεγχο του σώματος αλλά αύξησε τις θέσεις των Γερουσιαστών. 

Ο Τραμπ δήλωσε  «ότι η χθεσινή νίκη στην Γερουσία αποτελεί την μεγαλύτερη νίκη σε ενδιάμεσες εκλογές στην Γερουσία για πρόεδρο που έχει εκλεγεί για πρώτη φορά μετά τον Τζον Κένεντι το 1962» κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο «αψηφά την ιστορία».

Στην συνέχεια, ο Τραμπ συνεχάρη τους ρεπουμπλικανούς νικητές των μεσοπρόθεσμων εκλογών στην Ιντιάνα, τη Βόρεια Ντακότα, τη Φλώριδα, το Μιζούρι, το Τενεσί και τη Γιούτα. «Η Αριζόνα πάει πολύ καλά», πρόσθεσε, αφού συνεχίζεται εκεί η καταμέτρηση. Όσο αφορά την νίκη των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Τραμπ την απέδωσε στις πολλές αποχωρήσεις και συνταξιοδοτήσεις Ρεπουμπλικανών βουλευτών, «τις περισσότερες στην ιστορία» όπως χαρακτηριστικά είπε. 

Εξάλλου, με φόντο τον έλεγχο των Δημοκρατικών στην Βουλή, η οποία μπορεί να αποτελέσει προάγγελο εξελίξεων στο θέμα της έρευνας του εισαγγελέα Μιούλερ για το σκάνδαλο με την Ρωσία, ο Τραμπ είπε «θέλουν να κάνουν κάτι, συνεχίζω να ακούω για τις έρευνες και με έχει κουράσει ... Μπορούν να παίξουν αυτό το παιχνίδι αλλά μπορούμε να το παίξουμε καλύτερα». Σημειώνεται ότι η Βουλή στις ΗΠΑ μπορεί να ξεκινήσει την διαδικασία αποπομπής ενός προέδρου, κάτι που ωστόσο αποφασίζεται στην Γερουσία η οποία βρίσκεται υπό Ρεπουμπλικανικό έλεγχο.

Ο πρόεδρος Τραμπ ζήτησε όμως από τους Δημοκρατικούς και ιδιαίτερα από την επικεφαλής της πλειοψηφίας τους στην Βουλή, Νάνσι Πελόσι να δουλέψουν για το καλό της χώρας, «οι υποδομές και η υγειονομική περίθαλψη είναι τομείς που μπορούμε να δούλεψουμε μαζί» πρόσθεσε ο Τραμπ. 

 

Ερωτηθείς για το θέμα του τείχους με το Μεξικό και το μεταναστευτικό, ζητήματα που βρίσκονται υπό την δικαιοδοσία της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Τραμπ είπε «ξέρω πολύ καλά ότι οι Δημοκρατικοί θέλουν πολύ αυτό το τείχος, τους μιλάω κάθε μέρα».

Νωρίτερα είχε κάνει λόγο για μια «πολύ μεγάλη νίκη», προσθέτοντας ότι «Όσοι εργάστηκαν μαζί μου σ'' αυτές τις απίστευτες Ενδιάμεσες Εκλογές, ενστερνιζόμενοι ορισμένες πολιτικές και αρχές, τα πήγαν πολύ καλά», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος λίγο πριν τη συνέντευξη Τύπου.