Τραμπ: Η Σαουδική Αραβία δεν θα αντέξει ούτε δυο εβδομάδες χωρίς την υποστήριξή μας

Τραμπ: Η Σαουδική Αραβία δεν θα αντέξει ούτε δυο εβδομάδες χωρίς την υποστήριξή μας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ φέρεται να δήλωσε ότι η Σαουδική Αραβία δεν θα άντεχε ούτε δυο εβδομάδες χωρις την Αμερικανική υποστήριξη σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. 

«Εμείς προστατεύουμε τη Σαουδική Αραβία, θα πείτε ότι είναι πλούσιοι και αγαπώ τον βασιλιά, τον βασιλιά Σάλμαν, αλλά είπα Βασιλιά - προστατεύουμε εσένα - αλλά μπορεί να μην είσαι εδώ σε δύο εβδομάδες χωρίς εμάς γιατί δεν θα έχεις να πληρώσεις για τους στρατιωτικούς σας», δήλωσε ο Τράμπ σε ομιλία στο Southheaven του Mississipi. 

Παρά την στενή σχέση των δυο χωρών, ο Tραμπ καλέσε τον Βασιλιά Σαλμάν το περασμένο Σάββατο για να συζητήσουν για τις προσπάθειες διατήρησης της σταθερότητας της πετρελαϊκής αγοράς και της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, σύμφωνα με το Σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA. Η Σαουδική Αραβία είναι ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως και ο de facto ηγέτης του OPEC, ο οποίος έχει επικριθεί από τον Τραμπ για τις υψηλές τιμές του πετρελαίου. Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη τον περασμένο μήνα, ο Τραμπ δήλωσε ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ «συνηθίζουν να εξουδετερώνουν τον υπόλοιπο κόσμο».

Η παραπάνω δήλωση του Τραμπ λαμβάνει ιδιαίτερη σημασία μετά την ιδιωτική συμφωνία που φέρονται να έκλεισε η Σαουδική Αραβία με την Ρωσία ώστε να προχωρήσουν σε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου. 

AP Photo