Τουρκικά ΜΜΕ: Οι Έλληνες δεν πλησιάζουν στα Ίμια

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, 18:51
-A +A
Τουρκικά ΜΜΕ: Οι Έλληνες δεν πλησιάζουν στα Ίμια

Με «πανηγυρικά» δημοσιεύματα τα τουρκικά ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι ο ελληνικός στρατός δεν μπορεί να πλησιάσει τα Ίμια χάρη στο στρατιωτικό φυλάκιο με το ραντάρ που χτίστηκε στο νησί Τσαβούς.

Το πρακτορείο ειδήσεων ΙΗΑ, σε δημοσίευμά του με τίτλο «Οι Έλληνες δεν πλησιάζουν στα Ίμια», το οποίο αναδημοσιεύθηκε από πολλά τουρκικά ΜΜΕ, αναφέρει πως εδώ και 25 χρόνια Έλληνες και Τούρκοι ερίζουν στα Ίμια, κάτι που έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών. «Ο ελληνικός στρατός επί 25 χρόνια παραβιάζει τα τουρκικά χωρικά ύδατα», σχολιάζει το δημοσίευμα, «ωστόσο, χάρη στη στρατιωτική βάση που χτίστηκε στο Τσαβούς, 1,5 μίλι από τα Ίμια, ο Έλληνες στρατιώτες δεν μπορούν να πλησιάσουν».

Το πρακτορείο IHA αναφέρει υπερθεματίζοντας τον ισχυρισμό του πως εδώ και περίπου τρεις μήνες «οι Έλληνες στρατιώτες δεν έχουν εμφανιστεί στα Ίμια και τα παρακολουθούν από το νησί Καλόλιμνος». Το δημοσίευμα καταλήγει αναφέροντας πως οι δυνάμεις της τουρκικής ακτοφυλακής συνεχίζουν τις περιπολίες επί 24ώρου βάσεως, αποτρέποντας την είσοδο μεταναστών.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 24/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα