Τουρκία: Για νέες έρευνες στην περιοχή Μερσίνη ετοιμάζεται το «Γιαβούζ»

Τουρκία: Για νέες έρευνες στην περιοχή Μερσίνη ετοιμάζεται το «Γιαβούζ»

Σε νέες ερευνητικές δραστηριότητες στην ΑΟΖ της Κύπρου θα προχωρήσει η Τουρκία, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας Φατίχ Ντονμέτζ, που δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ότι το πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» είναι σε φάση προετοιμασίας για νέα επιχείρηση.

«Το Γιαβούζ ετοιμάζεται για τη νέα επιχείρηση που ακολουθεί στην περιοχή Μερσίνη», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, σε δημοσιογράφους.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το άλλο πλωτό γεωτρύπανο, το Φατίχ, «συνεχίζει τις δραστηριότητές του στην περιοχή που αποκαλούμε Μόρφου».

Παράλληλα, ο κ. Ντονμέτζ επανέλαβε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά ζητά τη δίκαιη κατανομή των πηγών υδρογονανθράκων της Κύπρου, υπογραμμίζοντας ότι Άγκυρα θα συμβάλλει στη διαδικασία διαμοιρασμού εφόσον χρειαστεί.

Ο τούρκος υπουργός είπε ακόμα ότι η Λευκωσία «εξακολουθεί να ενεργεί ως μοναδικός κυβερνήτης του νησιού» και πρόσθεσε ότι η τουρκική πλευρά θα συνεχίσει τις «επιχειρήσεις» της στην «τουρκική υφαλοκρηπίδα» και στα «οικόπεδα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».