Το τουρκικό ΥΠΕΞ καταδικάζει την νέα 48ωρη άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

Το τουρκικό ΥΠΕΞ καταδικάζει την νέα 48ωρη άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

Την έντονη καταδίκη της για την παροχή νέας 48ωρης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα εκφράζει η Τουρκία, κάνοντας λόγο για έλλειψη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων της 17 Νοέμβρη.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, καταδικάζει για ακόμη μια φορά την απόφαση των ελληνικών αρχών να δώσουν άδεια στον καταδικασμένο για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, Δ. Κουφοντίνα, για τέταρτη φορά. 

Η δυνατότητα ενός τρομοκράτη να επωφεληθεί από σχετικές ρυθμίσεις δημιουργεί σοβαρή ανεπάρκεια στην καταπολέμησης της τρομοκρατίας, σημειώνει η ανακοίνωση. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Καταδικάζουμε ισχυρά για μια ακόμη φορά το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές έχουν παραχωρήσει για τέταρτη φορά άδεια φυλάκισης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, καταδικασμένο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17ης Νοέμβρη.

Αυτή η ανοχή σε έναν τρομοκράτη που αφαίρεσε τις ζωές των διπλωματών μας είναι έλλειψη σεβασμού προς τη μνήμη των θυμάτων καθώς και τις οικογένειές τους.

Το να επωφελείται ένας αιματηρός τρομοκράτης από τέτοιους κανονισμούς δημιουργεί σοβαρή ανεπάρκεια στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας». 

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τρίτη, ο καταδικασμένος για 11 δολοφονίες και δεκάδες βομβιστικές ενέργειες, Δ. Κουφοντίνας, που πλέον εκτίει την ποινή του στις ανοικτού τύπου αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας, στις οποίες δεν ισχύουν τα αυστηρά και περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις φυλακές Κορυδαλλού, έλαβε μια ακόμη 48ωρη άδεια

Το τουρκικό ΥΠΕΞ είχε καταδικάσει και τη μεταφορά του Δ. Κουφοντίνα, χαρακτηρίζοντάς την «ασέβεια» και «απαράδεκτη». 

AP Photo/Burhan Ozbilici