Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις που συγκλόνισαν τη Σρι Λάνκα και κόστισαν τη ζωή σε 321 άτομα, όπως μεταδίδουν πολλά διεθνή Μέσα.

Η τρομοκρατική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων με ένα μήνυμα που ανάρτησε στο πρακτορείο Amaq.

Αντίποινα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ν. Ζηλανδία το μακελειό στη Σρι Λάνκα

Την ίδια στιγμή, τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν πως οι επιθέσεις αυτές διαπράχθηκαν σε αντίποινα για τους φόνους σε τζαμιά του Κράισττσερτς, στη Νέα Ζηλανδία, όπως δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Άμυνας της Σρι Λάνκα.

«Οι προκαταρκτικές έρευνες αποκάλυψαν πως αυτό που συνέβη στη Σρι Λάνκα διαπράχθηκε σε αντίποινα για την επίθεση εναντίον των μουσουλμάνων του Κράισττσερτς», δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ο υφυπουργός Άμυνας Ρουβάν Βιζεβαρντένε, αναφερόμενος στην επίθεση της 15ης Μαρτίου που στοίχισε τη ζωή σε 50 ανθρώπους σε δύο τζαμιά της μεγάλης πόλης του νότου της Νέας Ζηλανδίας.

Ο ίδιος δήλωσε πως υπεύθυνες για την επίθεση πιστεύεται πως είναι δύο ντόπιες ισλαμιστικές οργανώσεις.

«Έγινε από την Εθνική Ταουχίντ Ταμα''ούτ μαζί με την JMI», δήλωσε ο υφυπουργός.

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών

Παράλληλα, στους 321 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός των βομβιστικών επιθέσεων, όπως γνωστοποίησε  η αστυνομία της χώρας της Ασίας. Πολλοί από τους - περίπου 500 - τραυματίες υπέκυψαν, εξήγησε η αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αμερικανικά ΜΜΕ οι ΗΠΑ θεωρούν ότι έχουν εντοπίσει έναν βασικό εμπλεκόμενο στις επιθέσεις και έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει διασυνδέσεις με διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του ISIS.

Στο μεταξύ εντείνονται τα ερωτήματα σχετικά με την αντίδραση των αρχών της Σρι Λάνκα, δεδομένου ότι είχαν λάβει πληροφορίες για επικείμενες επιθέσεις από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ινδίας και των ΗΠΑ, ήδη από τις αρχές Απριλίου, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.

Διαβάστε ακόμη:

- Σρι Λάνκα: Τζιχαντιστική οργάνωση κατονόμασε η κυβέρνηση ως υπεύθυνη για τις επιθέσεις

- NBC: Νέα έκρηξη κοντά σε εκκλησία στη Σρι Λάνκα