Θύελλα αντιδράσεων για το γλέντι του Μαδούρο στην Toυρκία

Θύελλα αντιδράσεων για το γλέντι του Μαδούρο στην Toυρκία

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, μιας χώρας που ζει πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση τα τελευταία χρόνια απόλαυσε τα φημισμένα steaks των εστιατορίων Nusret Gokce's Nusr-Et και καπνιστά πούρα που προσφέρονται σε εκλεκτούς πελάτες. Κάτι που όπως είναι φυσικό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην καθημαγμένη Βενεζουέλα.

Ειδικότερα, ο Μαδούρο επέστρεφε από ταξίδι στην Κίνα σε αναζήτηση οικονομικής βοήθειας για την χώρα του, της οποίας η κοινωνικοοικονομική κρίση έχει λάβει δραματικές διαστάσεις, ωστόσο αποφάσισε να κάνει μια στάση στην Τουρκία. Εκεί θέλησε να δειπνήσει στο εστιατόριο του εκκεντρικού Τούρκου σεφ Νουσρέτ όπου μια μπριζόλα rib-eye κοστίζει 100 δολάρια. Στις φωτογραφίες από το δείπνο ανάρτησε στο Twitter ο ίδιος ο Νουσρέτ αλλά στην συνέχεια κατέβασε, ο Μαδούρο εκτός του λουκούλειου δείπνου του, φαίνεται να καπνίζει πούρο. Ωστόσο υπάρχουν tweet που τον ενοχοποιούν...

Όπως είναι λογικό, οι εικόνες όχι μόνο έκαναν τον γύρο του κόσμου, αλλά έγιναν αντικείμενο χλεύης αφού ο λαός της Βενεζουέλας υποφέρει από λιμό, έλλειψη βασικών αγαθών και έναν δυσθεώρητο πληθωρισμό σε μια χώρα που άλλοτε ήταν η πλουσιότερη της Λατινικής Αμερικής.

AP Photo