Τ. Ερντογάν: Η κρίση στη Λιβύη δεν επιλύεται με στρατιωτικά μέσα

Τ. Ερντογάν: Η κρίση στη Λιβύη δεν επιλύεται με στρατιωτικά μέσα

Νέα στροφή από τον Ταγίπ Ερντογάν στο θέμα της Λιβύης για το οποίο δηλώνει πως δεν μπορεί να επιλυθεί με στρατιωτικά μέσα λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις αναφορές του, παρουσία της Ανγκελα Μέρκελ, ότι η Άγκυρα θα στηρίξει στρατιωτικά την κυβέρνηση Σαράτζ.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Αλγερίας φέρεται να υποστήριξε πως η κρίση στην Λιβύη δεν μπορεί να επιλυθεί με στρατιωτικά μέσα σημειώνοντας μάλιστα ότι «είμαστε σε εντατικές συνομιλίες με τις χώρες της περιοχής και με τους διεθνείς παράγοντες για να εγγυηθούμε την εκεχειρία και να ξαναρχίσει ο πολιτικός διάλογος στη Λιβύη».

Θέση που εμφανίζει τον Τ. Ερντογάν να επιχειρεί να πείσει πως συντάσσεται με τις αποφάσεις του Βερολίνου τις οποίες είχε δείξει να αμφισβητεί εν μέρει μετά την αρχική αποδοχή τους από τον ίδιο.

Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι στη συνάντηση που είχε με την Γερμανίδα Καγκελάριο, η οποία βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει με σαφήνεια ότι θα στηρίξει και στρατιωτικά την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Πάντως ανάλογη θέση με τον Τ. Ερντογάν έλαβε και ο πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελματζίντ δηλώνοντας πως συμφωνεί με αυτές τις δηλώσεις προσθέτοντας πως «Εργαζόμαστε μαζί για την ειρήνη, παρακολουθώντας καθημερινά όλες τις εξελίξεις επί του πεδίου».