Τ. Ερντογάν: Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει για τον πάστορα Μπράνσον

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, 09:18
-A +A
Τ. Ερντογάν: Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει για τον πάστορα Μπράνσον

Την άποψη ότι την τύχη του πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος κρατείται σε τουρκικές φυλακές, θα κρίνουν οι δικαστές και όχι ο ίδιος, εξέφρασε σε συνέντευξή τους στο Reuters o Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το Reuters, o Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι ο ίδιος ως Πρόεδρος δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει στην «ανεξάρτητη τουρκική Δικαιοσύνη» και κατά συνέπεια η τύχη του Άντριου Μπράνσον θα κριθεί από τους δικαστές.

Για τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ επεσήμανε ότι δεν μπορεί να παραμένει στην εξουσία, καθώς οι προσπάθειες ειρήνευσης είναι αδύνατες με την παραμονή του και υποστήριξε ότι οι «ακραίες» ομάδες έχουν αρχίσει να αποχωρούν από την αποστρατικοποιημένη ζώνη στην περιοχή του Ιντλίμπ.

Ο Ερντογάν, δήλωσε επίσης, ότι η Τουρκική Κεντρική Τράπεζα είναι ανεξάρτητη, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι επηρεάζει τη νομισματική πολιτική της.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η υποτίμηση της τουρκικής λίρας δε συνδέεται με τα προβλήματα στις διπλωματικές σχέσεις με την Ουάσινγκτον κι ότι οι οικονομικές δυσκολίες έχουν υπερτονιστεί. Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η αύξηση του βασικού επιτοκίου στην Τουρκία, αποτελεί ένδειξη ότι η κεντρική τράπεζα είναι ανεξάρτητη.

Παράλληλα, είπε ότι ο ίδιος, ως πρόεδρος της Τουρκίας, είναι κατά της αύξησης των επιτοκίων, καθώς είναι ενδεχόμενο η αύξηση αυτή, να τρομάξει και να απομακρύνει τους επενδυτές.

Στέλνοντας μήνυμα προς τις ΗΠΑ ο Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εισάγει φυσικό αέριο από το Ιράν, παρά τις αμερικανικές κυρώσεις.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 22/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα