Τ. Ερντογάν: Έχουμε φυλακίσει 30.000 γκιουλενιστές

Τ. Ερντογάν: Έχουμε φυλακίσει 30.000 γκιουλενιστές

Πάνω από 30.000 άνθρωποι βρίσκονται στη φυλακή για φερόμενες διασυνδέσεις τους με το δίκτυο FETO του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η τουρκική κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται αδιάκοπα «μέχρις ότου ελευθερώσουμε τελείως το έθνος μας από αυτή την μοχθηρία», τόνισε ο Ερντογάν στην Άγκυρα αναφερόμενος στο δίκτυο Γκιουλέν.

Μιλώντας στην 174η επέτειο ίδρυσης της αστυνομίας της χώρας, μπροστά από το αρχηγείο των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων που βομβαρδίστηκε την νύχτα της 15ης Ιουλίου 2016, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι οι αρχές απέχουν πολύ από το να «εκκαθαρίσουν» πλήρως τους κρατικούς θεσμούς από την «ύπουλη συμμορία».

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι 30.559 άνθρωποι βρίσκονται στη φυλακή για φερόμενες διασυνδέσεις τους με το δίκτυο Γκιουλέν, εκ των οποίων 20.226 άτομα έχουν καταδικαστεί με κατηγορίες που συνδέονται με την απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι περισσότεροι από 31.000 άνθρωποι έχουν αποταχθεί από την αστυνομία, 15.000 από τις ένοπλες δυνάμεις και 4.000 από το δικαστικό σύστημα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ