Τ. Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε την απόσπαση των φυσικών πόρων στη Μεσόγειο

Τ. Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε την απόσπαση των φυσικών πόρων στη Μεσόγειο

Νέο παραλήρημα Ερντογάν από το ναύσταθμο της Κωνσταντινούπολης στην τελετή παράδοσης ενός ακόμη σκάφους στο τούρκικο Πολεμικό Ναυτικό: «Δεν θα επιτρέψουμε την απόσπαση των φυσικών πόρων στη Μεσόγειο που θα αποκλείει την Τουρκία και «ΤΔΒΚ..». Εκείνοι που νόμιζαν ότι μπορούν να παρακάμψουν την Τουρκία στο Αιγαίο η στην Ανατολική Μεσόγειο άρχισαν να καταλαβαίνουν το λάθος τους»

Ο Τούρκος πρόεδρος που  επεσήμανε την σημασία της  τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας, με το βλέμμα στραμμένο και πάλι στην Ελλάδα και στην Κύπρο επανέλαβε και πάλι ότι η ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού αποτελεί πάγιο στόχο της χώρας:

«Η Τουρκία δεν έχει βλέψεις εναντίον δικαιωμάτων και εδαφών άλλων χωρών». και συνέχισε: «Αυτά που ζήσαμε στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο ανέδειξαν την ανάγκη να είναι ισχυρή η Τουρκία και να είναι δυνατό το Πολεμικό Ναυτικό. Δεν θα αφήσουμε την Τουρκία να χάσει την ισχύ της στην Θάλασσα».

Όπως αναφέρει το τουρκικό ntv μεταξύ άλλων ο Τ. Ερντογάν δήλωσε πως «όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να ενεργήσουν ενάντια στα συμφέροντα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι κάνουν ένα τεράστιο λάθος».