Συρία: Επίθεση με drone σε βάση των ΗΠΑ και της αντιπολίτευσης

Συρία: Επίθεση με drone σε βάση των ΗΠΑ και της αντιπολίτευσης

Επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) έπληξε συγκρότημα που διοικείται από στρατεύματα των ΗΠΑ και μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης που υποστηρίζονται από τους Αμερικανούς στην ανατολική Συρία τη Δευτέρα, χωρίς να υπάρξουν απώλειες, όπως ανακοίνωσε ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Οι δυνάμεις της Επιχείρησης Inherent Resolve, σε συντονισμό με τους εταίρους μας Maghaweir al-Thowra, απάντησαν σε επίθεση πολλαπλών μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων στην περιοχή της φρουράς Al-Tanf», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατός των ΗΠΑ.

Η ομάδα Maghaweir al-Thowra είναι μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ. Τα στρατεύματα των ΗΠΑ και του συνασπισμού εδρεύουν στο Αλ Τανφ για να εκπαιδεύσουν τις συριακές δυνάμεις για την αντιμετώπιση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Η επίθεση έγινε στη βάση κοντά στο σημείο όπου συναντώνται τα σύνορα Συρίας, Ιορδανίας και Ιράκ και δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Ο υποστράτηγος Τζον Μπρέναν, διοικητής της Συνδυασμένης Μικτής Ομάδας Εργασίας, δήλωσε ότι "το προσωπικό του συνασπισμού διατηρεί το δικαίωμα στην αυτοάμυνα και θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για να προστατεύσουμε τις δυνάμεις μας".