Συρία: Τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος

Συρία: Τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος

H εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, έτοιμη να ηττηθεί, εξαπέλυσε σήμερα, Παρασκευή, τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον ανθρώπων που εγκατέλειπαν το τελευταίο οχυρό των τζιχαντιστών στη Συρία, σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι μεταξύ αυτών, δήλωσε εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

"Ένας καμικάζι, κρυμμένος ανάμεσα σε αυτούς που έφευγαν, ανατινάχτηκε, σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι ανθρώπους", δήλωσε ο Τζιάκερ ''Αμεντ. Διευκρίνισε ότι δύο ακόμη επιθέσεις εναντίον συγκεντρώσεων εκτοπισμένων που είχαν βγει από το οχυρό το οποίο βρίσκεται μέσα στο χωριό Μπαγούζ και βρίσκονταν κοντά σε θέσεις των ΣΔΔ, έγιναν σε δύο διαφορετικά περάσματα και προκάλεσαν τραυματισμούς.

Τα θύματα αυτά είναι τα τελευταία, χρονικά, στη συριακή σύγκρουση που εισήλθε στον ένατο χρόνο της με απολογισμό που ξεπερνά τους 370.000 νεκρούς.

Στόχος των καμικάζι ήταν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και οι οικογένειές τους που έφευγαν από το χωριό Μπαγούζ.

Οι καμικάζι ανατινάχτηκαν μόλις έφθασαν σε μια περιοχή όπου οι ΣΔΔ αναμενόταν ότι θα τους συνόδευαν.

O εκπρόσωπος των ΣΔΔ είπε ότι η μια επίθεση σημειώθηκε πριν από ένα πέρασμα που χρησιμοποιούν όσοι θέλουν να βγουν από το χωριό Μπαγούζ όπου μαίνονται σφοδρές μάχες μεταξύ των μαχητών του ΙΚ και των ΣΔΔ τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι άλλοι δύο καμικάζι ανατινάχτηκαν σε περάσματα που ελέγχονται από τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ κουρδικές δυνάμεις.

Το χωριό Μπαγούζ που βρίσκεται στον ποταμό Ευφράτη, στην ανατολική Συρία, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, είναι το τελευταίο σημαντικό έδαφος που παραμένει στα χέρια του ΙΚ. Η οργάνωση ήλεγχε επί χρόνια μεγάλα εδάφη των δύο χωρών.

Οι Κούρδοι της Συρίας έχουν μείζονα ρόλο στην καταπολέμηση του ΙΚ κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία.