Συνάντηση Μακρόν-Τραμπ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Συνάντηση Μακρόν-Τραμπ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Συζήτηση εφ'' ολης της ύλης αλλά χωρίς τις εγκαρδιότητες του παρελθόντος είχαν στην Νέα Υόρκη, ο Γάλλος πρόεδρος και ο Αμερικανός ομόλογός του, στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Μακρόν και Τραμπ συμφώνησαν ότι διαφωνούν για μια ακόμα φορά στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, αν και ο αμερικανός πρόεδρος έσπευσε να τονίσει ότι  οι αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος της Τεχεράνης αποδίδουν καρπούς αποδυναμώνοντας την ιρανική οικονομία. Οι δυο ηγέτες φάνηκε να διαφωνούν και στο θέμα του λεγόμενου εμπορικού πολέμου καθώς ο Τραμπ υποστήριξε ότι η Ε.Ε υπήρξε άδικη με την χώρα του, ενώ ο Μακρόν απάντησε ότι επιβλήθηκαν υψηλοί δασμοί. 

Μοναδικό φαινομενικά σημείο σύγκλισης ήταν το Συριακό, καθώς αμφότεροι έχουν εκφράσει την βούληση τους για άμεση δράση στην περίπτωση που το καθεστώς Άσαντ χρησιμοποιήσει εκ νέου χημικά όπλα. 

Το ραντεβού των δυο ανδρών ανανεώθηκε για τις 11 Νοεμβρίου στο Παρίσι όπου ο Τραμπ θα παρευρεθεί για την επέτειο των 100 ετών από  από τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

AP Photo