Συμφωνία Ρωσίας - Huawei για τα δίκτυα 5G

Συμφωνία Ρωσίας - Huawei για τα δίκτυα 5G

Συμφωνία για την ανάπτυξη των δικτύων 5G υπέγραψαν στην Ρωσία στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, οι εκπρόσωποι του Κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Huawei με την Ρωσική MTS.

Η συμφωνία υπεγράφη στο περιθώριο της συνάντησης του Βλαντιμίρ Πούτιν με Κινέζο ομόλογό Σι Τζίνπινγκ η οποία γίνεται εν μέσω του εμπορικού πολέμου της Κίνας με τις ΗΠΑ και την σύγκρουση Ουάσινγκτον - Μόσχας στην Βενεζουέλα.

Οι αξιωματούχοι των δύο εταιρειών δήλωσαν «ικανοποιημένοι» από την εξέλιξη αυτή, με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής εταιρείας Γκουό Πινγκ να τονίζει ότι «πρόκειται για μια σημαντική συμφωνία σε μια εποχή που η τεχνολογία 5G έχει στρατηγική σημασία».

Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη κατασκευάστρια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον πλανήτη αντιμετωπίζει ολοένα ευρύτερες κυρώσεις. Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου προσέθεσε τη Huawei τη 16η Μαΐου σε μαύρη λίστα που απαγορεύει κάθε συναλλαγή μαζί της, κίνηση που προκάλεσε αμέσως πολλά προβλήματα στον κλάδο της τεχνολογίας σε διεθνές επίπεδο.

Φωτογραφία AP