Στ. Πεντάροσκι ο υποψήφιος των Ζ. Ζάεφ - Α. Αχμέτι για τις προεδρικές εκλογές

Στ. Πεντάροσκι ο υποψήφιος των Ζ. Ζάεφ - Α. Αχμέτι για τις προεδρικές εκλογές

Ο εθνικός συντονιστής της Βόρειας Μακεδονίας για το ΝΑΤΟ, Στέβο Πεντάροσκι, θα είναι ο κοινός υποψήφιος των δύο μεγαλύτερων κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στη χώρα, που θα διεξαχθούν στις 21 Απριλίου (α΄ γύρος) και 5 Μαΐου (β΄ γύρος).

Στην υποψηφιότητα του Στέβο Πεβντάροσκι κατέληξαν χθες το βράδυ οι αρχηγοί της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM) Ζόραν Ζάεφ και του αλβανικού DUI, Αλί Αχμέτι.Την υποψηφιότητα του Στέβο Πεντάροσκι αναμένεται να στηρίξουν και δύο μικρότερα αλβανικά κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό.

 Ο 56χρονος Στέβο Πεντάροσκι ήταν ο υποψήφιος του κόμματος του Ζάεφ στις τελευταίες προεδρικές εκλογές στη χώρα, που διεξήχθησαν την άνοιξη του 2014, στις οποίες είχε ηττηθεί από τον υποψήφιο του VMRO-DPMNE και νυν Πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE έχει επιλέξει ως υποψήφιο του στις εκλογές αυτές την καθηγήτρια συνταγματικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα.

Τα κόμματα της αλβανικής αντιπολίτευσης - το κίνημα BESA και την "Συμμαχία για τους Αλβανούς" θα στηρίξουν στις εκλογές αυτές τον καθηγητή Πανεπιστημίου, Μπλέριμ Ρέκα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: ΑP