Στ. Μνούσιν: Θα επιβάλουμε νέες κυρώσεις στην Τουρκία αν δεν απελευθερώσει τον πάστορα

Στ. Μνούσιν: Θα επιβάλουμε νέες κυρώσεις στην Τουρκία αν δεν απελευθερώσει τον πάστορα

Αποφασισμένες να εντείνουν την πίεση στην τουρκική οικονομία εμφανίζονται οι ΗΠΑ, καθώς όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών υπάρχουν ήδη έτοιμες νέες κυρώσεις οι οποίες και θα επιβληθούν στην Άγκυρα εάν δεν απελευθερώσει τον πάστορα Άντριου Μπράνσον.

«Έχουμε επιπλέον μέτρα, τα οποία σχεδιάζουμε να λάβουμε, εάν δεν τον αφήσουν σύντομα ελεύθερο» υπογράμμισε ο Στίβεν Μνούσιν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το Bloomberg.

H δήλωση Μνούσιν έρχεται μετά την προειδοποίηση του αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πένς, ο οποίος με ανάρτηή του στο twitter έστειλε εκ νέου μήνυμα στην Άγκυρα ότι η Τουρκία καλά θα κάνει να μην δοκιμάσει την αποφασιστικότητα του προέδρου Τραμπ να δει τον επαναπατρισμό Αμερικανών που έχουν φυλακιστεί άδικα σε ξένη γη.

«Ο πάστορας Άντριου Μπράνσον είναι ένας αθώος άνδρας που κρατείται στην Τουρκία και η δικαιοσύνη απαιτεί να απελευθερωθεί», προσέθεσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος.

Ο πάστορας κρατείται επί 22 μήνες στην Τουρκία κατηγορούμενος για υποστήριξη του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016 και άρνηση της Άγκυρας να τον απελευθερώσει έχει οδηγήσει τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις στη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών.