Σομαλία: Τουλάχιστον 12 νεκροί από την επίθεση των ισλαμιστών Σεμπάμπ σε ξενοδοχείο

Σομαλία: Τουλάχιστον 12 νεκροί από την επίθεση των ισλαμιστών Σεμπάμπ σε ξενοδοχείο

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου όταν μαχητές της Σεμπάμπ επιτέθηκαν σε ξενοδοχείο που οδήγησε σε μια πολιορκία την οποία οι αρχές προσπαθούν ακόμη να τερματίσουν, ανέφερε ένα γραφείο πληροφοριών στο Reuters το Σάββατο.

Οι μαχητές της Αλ Σεμπάμπ χτύπησαν το ξενοδοχείο Hayat το βράδυ της Παρασκευής με δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα, προτού εισέλθουν στις εγκαταστάσεις όπου με την επιβολή των όπλων πήραν τον έλεγχο.

«Μέχρι στιγμής έχουμε επιβεβαιώσει ότι 12 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, έχασαν τη ζωή τους», είπε ο Μοχάμεντ, αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών που έδωσε μόνο ένα όνομα, στο Reuters: «Η επιχείρηση πρόκειται να ολοκληρωθεί, αλλά συνεχίζεται ακόμη».

Ήχοι από εκρήξεις σημειώθηκαν τη νύχτα καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπάθησαν να αφαιρέσουν τον έλεγχο του ξενοδοχείου από τους μαχητές, είπαν αυτόπτες μάρτυρες.

Μεγάλα τμήματα του ξενοδοχείου καταστράφηκαν από τις μάχες, είπαν.

Η οργάνωση Αλ Σεμπάμπ που συνδέεται με την Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, σύμφωνα με μετάφραση της Ομάδας Πληροφοριών SITE, η οποία παρακολουθεί τις δηλώσεις της τζιχαντιστικής ομάδας.

Η Σεμπάμπ αγωνίζεται για την ανατροπή της κυβέρνησης της Σομαλίας για περισσότερα από 10 χρόνια και θέλει να καθιερώσει τον δικό της κανόνα που βασίζεται σε μια αυστηρή ερμηνεία του ισλαμικού νόμου.