Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Τουρκία - Κατέρρευσαν σπίτια, 23 οι τραυματίες

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Τουρκία - Κατέρρευσαν σπίτια, 23 οι τραυματίες

Σοβαρές ζημιές και τραυματίες άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός των 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης με επίκεντρο την πόλη Ντενιζλί στο νοτιοδυτικά της Τουρκίας.

To εστιακό βάθος εκτιμάται στα 8 χιλιόμετρα, ενώ το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,8 βαθμών.

Του συγκεκριμένου σεισμού, είχε προηγηθεί μια δόνηση 4,8 Ρίχτερ στην περιφέρεια της Σμύρνης κι άλλη μια 4,3 Ρίχτερ στην περιοχή του Μπακλάν. 

Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι υπάρχουν ζημιές σε σπίτια, ωστόσο σύμφωνα με την αρμόδια Προεδρία Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD), μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Η δόνηση έγινε αισθητή και σε άλλες πόλεις, όπως το Αϊδίνι, η Αντάλια και το Ουσάκ, ενώ πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει καταρρεύσει ένα σπίτι, μαζί με την οροφή του αεροδρομίου στο Τσαρντάκ. Στην ίδια περιοχή, υπάρχουν και 23 ελαφρά τραυματίες, που νοσηλεύονται, ενώ έχουν εκκενωθεί γύρω στα 100 σπίτια, τα οποία κρίθηκαν σαν μη κατοικήσιμα λόγω ζημιών που έχουν υποστεί.

Σύμφωνα με την cumhuriyet, μέσα σε συνολικά 4 ώρες έχουν γίνει 56 μετασεισμοί. Συγκεκριμένα έχουν γίνει διαδοχικά 2 σεισμοί, ο πρώτος στις 14.19 το μεσημέρι είχε μέγεθος 4.2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και εστιακό βάθος 17 χιλιόμετρα και 6 λεπτά αργότερα στις 14.25 ο δεύτερος 6 ρίχτερ με εστιακό βάθος αντίστοιχα 7 χιλιόμετρα.

«Οι πρώτες πληροφορίες που λάβαμε δεν κάνουν λόγο για νεκρούς ούτε για καταρρεύσεις μεγάλης κλίμακας», δήλωσε ο επικεφαλής της AFAD για την περιοχή του Ντενιζλί, ο Αλί Ετίζ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο δήμαρχος του Ντενιζλί δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θύματα. «Δεν υπάρχουν πληροφορίες για κάτι άσχημο στο κέντρο του Ντενιζλί μέχρι στιγμής», ανέφερε ο Οσμάν Ζολάν στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk.

«Οι ομάδες μας εργάζονται για να αποτιμήσουν τη ζημιά», υπογράμμισε ο δήμαρχος της πόλης.