Ρουμανία: Βέβαιος για την ψήφο εμπιστοσύνης ο Λ. Όρμπαν

Ρουμανία: Βέβαιος για την ψήφο εμπιστοσύνης ο Λ. Όρμπαν

Το κυβερνητικό σχήμα, που θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης την επόμενη Δευτέρα στο ρουμανικό κοινοβούλιο, θα επιτύχει σίγουρα αυτόν τον στόχο, δήλωσε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Λούντοβιτς Όρμπαν.

«Το PSD [το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα], το οποίο υποστηρίζει ότι είναι το κόμμα που στηρίζει τις ευάλωτες κατηγορίες του πληθυσμού, δεν αύξησε σε επτά χρόνια τον Κοινωνικό Δείκτη Αναφοράς, βάσει του οποίου υπολογίζονται οι κοινωνικές εισφορές(...) Δεν δέχομαι καμία κριτική από ορισμένους βουλευτές του PSD που περιφρονούν τη Ρουμανία, που έχουν παραπλανήσει τους πολίτες στην προεκλογική εκστρατεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Όρμπαν.

Επισήμανε, επίσης, ότι, «το PSD καταλαμβάνει ποσοστό 20% στην πρόθεση ψήφου, αφού το 80% του πληθυσμού, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει αγανακτήσει με τα ψέματα, τις καταχρήσεις, τον επιθετικό τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται απέναντι στους πολίτες (...) αγνόησαν όλα τα δημόσια συστήματα... Θα τους δείξουμε μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που θα λάβει η κυβέρνηση τον τρόπο με τον οποίο μια χώρα κυβερνάται υπεύθυνα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ